APIA / Controale la crescătorii de oi și capre

142
APIA / Controale la crescătorii de oi și capre - apiao113654915191366969186-1370250329.jpg

Articole de la același autor

În această perioadă se desfășoară controlul la fața locului în exploatațiile de ovine și caprine pentru care au fost depuse cereri de solicitare a Plăților naționale directe complementare, sector zootehnic, în anul 2013, anunță Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). 




În cadrul controlului la fața locului echipele de control APIA verifică următoarele elemente: existența reală a efectivului total de animale pentru care s-a solicitat prima pe cap de animal; identificarea animalelor în conformitate cu legislația în domeniu; corespondența dintre efectivul înscris în cerere și efectivul existent în exploatație, la data controlului.


"Reamintim crescătorilor de animale că efectivul de femele ovine/caprine pentru care au solicitat prima trebuie să fie menținut în exploatație la adresa menționată în cerere, pe perioada de retenție, respectiv până la data de 3 august 2013 inclusiv. Animalele găsite la control fără numere de identificare (crotalii) sau incorect identificate sunt animale nedeterminate, care generează penalități sau excluderi de la plată, după caz", atenționează reprezentanții APIA. Potrivit acestora, în cazul în care solicitantul refuză sau restricționează accesul în exploatație a reprezentanților APIA, pentru efectuarea controlului la fața locului, cererea prin care s-a solicitat primă pe cap de animal devine neeligibilă.


3 august 2013 este termenul limită până la care echipele APIA pot efectua controlul la fața locului, în exploatațiile de ovine și caprine.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6178 secunde