Apartamentele nemobilate, puține și… scumpe

489
Apartamentele nemobilate,  puține și… scumpe - camera-1350407551.jpg
Majoritatea constănțenilor care sunt nevoiți să închirieze o locuință preferă ca aceasta să fie mobilată și utilată complet - asta arată o analiză a cererilor venite la agențiile imobiliare - tocmai pentru a scăpa de grija unor investiții care mai apoi, în cazul în care se mută într-o altă locuință, ar deveni o adevărată bătaie de cap. În această categorie se regăsesc în special studenții și tinerii, până în 35 de ani.


Nu toți gândesc însă așa și preferă să investească, în special în electrocasnice, mai ales în cazurile în care locuința "mobilată și utilată" nu se ridică la nevoile și dorințele chiriașilor.

Partea mai puțin plăcută vine însă abia atunci când aceștia sunt nevoiți să se mute, iar lucrurile adunate între timp sunt multe și voluminoase. Pentru ei, poate cea mai bună variantă ar fi închirierea unui apartament nemobilat. Din păcate, oferta la această oră nu este deloc una generoasă, iar destule agenții imobiliare din Constanța nici nu au în portofoliul lor astfel de locuințe. În plus, acolo unde acestea există, prețurile chiriilor nu le fac deloc tentante. Dacă până în urmă cu doi - trei ani diferența de preț apartament mobilat - apartament nemobilat era una destul de mare, de cele mai multe ori sărind de 100 de euro și poate chiar mai bine, în unele cazuri, acum aceasta mai că nu există. Așa se face că chiria unui apartament cu două camere extrem de rar mai coboară acum sub 180 de euro pe lună. Făcând o comparație, un apartament cu două camere, nemobilat, din zona Tomis Nord - Cireșica, decomandat, cu o suprafață de 50 de metri pătrați, care arată… decent, poate fi închiriat cu 200 de euro pe lună, pe când unul mobilat, din aceeași zonă, de puțin peste 50 de metri pătrați, cu îmbunătățiri, mobilat și utilat recent, se închiriază cu 250 de euro pe lună. În alte zone nici chiar diferența aceasta de doar 50 de euro nu se vede.

Pentru cei care își permit mai mult, poate unul dintre cele mai impresionante apartamente nemobilate din Constanța care își caută acum un chiriaș este situat într-un bloc din Faleză Nord, construit în 2008. Acesta are vedere la mare, așadar priveliștea pe care o oferă este una superbă, nu mai puțin de 120 de metri pătrați, o terasă de 25 de metri pătrați și două grupuri sanitare. După cum spuneam, chiriașul ar trebui să aibă însă venituri peste medie. Numai chiria costă, lunar, 350 de euro.

v v v

Agenții imobiliari spun că majoritatea pro-prietarilor țin morțiș să închirieze apartamen-tele mobilate, indiferent dacă sunt sau nu corect și complet utilate, pentru că astfel au șanse mult mai mari să găsească un chiriaș.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.277 secunde