APARTAMENTELE NEMOBILATE din Constanța, PUȚINE ȘI SCUMPE. Iată CÂT CER acum proprietarii

2607
APARTAMENTELE NEMOBILATE din Constanța, PUȚINE ȘI SCUMPE. Iată CÂT CER acum proprietarii - blocconstanta-1365937776.jpg

Articole de la același autor

Să închiriezi la această oră un apartament nemobilat în Constanța nu este un lucru chiar ușor. Numărul ofertelor pentru astfel de locuințe este destul de mic, așadar cei care au reușit de-a lungul anilor să-și achiziționeze diverse bunuri au o foarte mare problemă în momentul în care trebuie să se mute. Majoritatea proprietarilor constănțeni au preferat să facă ceva investiții (pentru mulți asta însemnând de fapt să-și schimbe mobila și electrocasnicele în casa în care locuiesc și să utileze proprietatea de închiriat) și astfel să se justifice, într-un fel sau altul, prețul chiriei.

Totuși, pe de altă parte, în multe cazuri mai că a dispărut diferența de preț dintre locuințele nemobilate și cele mobilate. Dacă până nu de mult chiriile pentru apartamentele care nu erau mo-bilate și, mai ales, care nici nu aveau dotările necesare erau pe alocuri considerabil mai mici decât cele utilate cu absolut orice este nevoie într-o casă, acum lucrurile stau cu totul altfel. Diferența se traduce în acest moment, în cel mai bun caz, în doar câteva zeci de euro. Așa se face că puține apartamente nemobilate cu două camere se mai pot închiria sub 200 de euro lunar.

Bineînțeles, există și excepții, așa numitele oferte bune, de 150 de euro/lună, de exemplu, dar acestea sunt locuințe care stau foarte puțin timp pe piață, sau nici măcar nu mai ajung pe un site de profil. Apoi, când vorbim despre astfel de prețuri, minusurile se înregistrează la suprafața locuinței și, uneori, la zonă. Astfel, cu 150 de euro poate fi închiriat acum un apartament de puțin peste 40 de metri pătrați, din Tomis Nord (așadar camerele sunt destul de mici, iar bucătăria minusculă). Un astfel de apartament, nici mobilat nu poate fi închiriat cu mai mult de 150 - 170 de euro.

Experiențe neplăcute

În Poarta 6, proprietarul unei garsoniere nemobilate și neutilate vrea 100 de euro lunar, într-un bloc în care chiriile nu sar de 120 de euro, din cauza compartimentării. Nu mai vrea nici în ruptul capului să investească, deși știe că astfel pierde destui clienți, din cauza ultimei experiențe prin care a trecut. Chiriașul nu s-a sinchisit să poarte de grijă bunurilor din casă, iar la plecare a lăsat cheia în cutia poștală și… dus a fost. Proprietarul a fost nevoit să arunce mai tot din locuință, să facă de urgență o renovare, iar acum speră să o poată închiria fără nimic în ea.

Revenind la apartamentele cu două camere, sunt și proprietari care cer sume identice sau chiar mai mari decât în cazul unui apar-tament mobilat și utilat. Iată și un exemplu: 300 de euro este chiria pentru un apartament nu foarte mare, de 56 de metri pătrați. Proprietarul mizează pe faptul că este recent renovat, dar și pe zonă: Galeriile Eden. Se poate totuși și mai bine: cu 200 de euro se închiriază un apartament la Trocadero, cu aproximativ aceeași suprafață, și care arată, de asemenea, foarte bine.

Așadar, spun agenții imobiliari, totul depinde de proprietar, de cât de mult își dorește să închiriere rapid respectiva locuință. Doar că la astfel de prețuri, de 300 de euro, chiriașii preferă să aibă absolut toate dotările necesare și optează, de regulă, pentru locuința în care se pot muta imediat după ce au bătut mâna cu proprietarul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.327 secunde