APARTAMENTE LA PREȚ DE MAȘINĂ / Cum s-a prăbușit piața imobiliară din Constanța

3279
2
APARTAMENTE LA PREȚ DE MAȘINĂ / Cum s-a prăbușit piața imobiliară din Constanța - blocuriimobiliare-1358326868.jpg

Articole de la același autor

2012 a fost cel mai stabil an de la declanșarea crizei din punctul de vedere al evoluției prețurilor la apartamente, sau cel puțin așa arată analizeze efectuate pe acest început de an.


Potrivit Indicelui național calculat de portalul imobiliare.ro, la nivel național, prețul mediu cerut pentru apartamentele noi și vechi s-a diminuat pe parcursul a 12 luni cu 1,3%, ajungând de la 991 de euro pe metru pătrat (la începutul anului), până la 978 de euro pe metru pătrat (la sfârșitul lunii decembrie). 


Aceasta este cea mai mică marjă de scădere consemnată pe segmentul apartamentelor din 2008 încoace. Spre comparație, în 2011 (de asemenea un an de relativă stabilitate), prețurile s-au diminuat cu aproximativ 4%. La Constanța însă, din fericire pentru cumpărători, lucrurile au stat mult mai bine în 2012. Orașul de la malul mării ocupă primul loc în topul scăderilor de preț la nivel național (într-un top în care au mai fost incluse orașele Ploiești, Cluj - Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, dar și Capitala), cu un minus de 7,6% la 12 luni. Aici, prețul mediu cerut pentru apartamentele noi și vechi a ajuns, potrivit portalului imobiliar, la finele lunii decembrie 2012, la 856 de euro pe metru pătrat util, față de 926 de euro pe metru pătrat util în ianuarie. 


Apartamentele noi s-au ieftinit mai mult


În ultimele 12 luni, apartamentele vechi din Constanța s-au ieftinit cu 7,3%, de la 921 de euro pe metru pătrat util, până la 854 de euro pe metru pătrat util. Locuințele noi, pe de altă parte, au înregistrat în aceeași perioadă un recul de 8,7%, de la 946 de euro pe metru pătrat, la 864 de euro pe metru pătrat. Urmează în top Ploiești, cu un declin al prețurilor de 6,3% la 12 luni, Cluj-Napoca, cu o scăderea de preț de 5,5% și Capitala, cu 3,5%.


Chiar dacă la nivelul orașului Constanța s-a înregistrat anul trecut cea mai mare ieftinire în cazul apartamentelor, asta nu înseamnă că aici se găsesc și cele mai accesibile locuințe. În Timișoara, apartamentele au ajuns la o valoare medie de 785 de euro pe metru pătrat, în Iași la 811 euro pe metru pătrat, iar în Ploiești, la 816 euro pe metru pătrat util.


Comentează știrea

armagedon
16 ianuarie 2013
preturi

inca nu au pretul corect...undeva pe la 500-600 e/mp

IMPERIUL VOSTRU SE DESTRAMA
16 ianuarie 2013
opiniile angajatilor ANR

Angajați Anr joi, 10 ianuarie Era si cazul sa vina {...CURTEA DE CONTURI}, prea mult jaf s-a facut si nimeni nu s- a sesizat încă, o grămadă de licitații trucate si achiziții la, iar ultima magarie a fost modificarea contractului colectiv de munca ilegala si majorarea salariilor la vârful Anr, acordarea de prime si sporuri pentru directorii de direcții si șefii de servicii, speram ca cei vinovați sa plătească , ne- am saturat de toate hotiile,asteptam cu interes sa se facă dreptate, mulțumim!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3956 secunde