€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

Anunțul lui Teodorovici trage în jos cotațiile la bursă ale Romgaz și Petrom

Ştire online publicată Joi, 19 Iulie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Acțiunile Romgaz și OMV Petrom au căzut pe bursă după anunțul privind reducerea și plafonarea prețurilor la gaze.


Companiile producătoare de gaze Romgaz și OMV Petrom au avut de suferit joi pe bursă în urma informației potrivit căreia Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern care prevede reducerea prețului la gaze la 55 lei/MWh și plafonarea lui la acest nivel timp de trei ani, potrivit Hotnews.ro.


În jurul orei 13.00, indicele de energie și utilități BET-NG scăzuse se afla în scădere cu 2,32%, acțiunile Romgaz și OMV Petrom având o pondere de peste 60%.


Evoluțiile negative ale cotațiilor au avut loc după ce ministrul de Finanțe a anunțat intenția sa de plafonare a prețurilor la gaze, potrivit Digi24.ro. „Unii spun că este o practică comunistă. Da, poate la prima vedere poate părea, pentru că încerci să intri în piață, așa este, până la un punct. Vorbim de concurență. Care concurență? Sunt doi operatori care cresc unul câte unul prețurile, iar celălalt se aliniază imediat. Investițiile asumate nu s-au realizat, dar prețul crește fără o justificare pe fond, iar dumneavoastră suferiți și economia are de suferit. Iar unii se reped imediat, de parca ar fi din altă țară, că este o practică comunistă. Eu nu am avut nicio legătură cu comunismul”, a spus joi Teodorovici.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7853 secunde