Antifrauda a mai dat o lovitură mafiei medicamentelor

279
Antifrauda a mai dat o lovitură mafiei medicamentelor - antifrauda-1439552029.jpg

Articole de la același autor

Inspectorii antifraudă au efectuat în perioada octombrie 2014 - august 2015, verificări privind respectarea prevederilor legislației fiscale și contabile de către șase societăți din județul Bihor, având ca obiect de activitate comercializarea cu produse farmaceutice. Urmare acțiunilor de control efectuate, inspectorii antifraudă au identificat un prejudiciu cauzat bugetului de stat și al asigurărilor de sănătate în valoare de 3.166.616 lei, pentru recuperarea căruia au sesizat organele de urmărire penală și au dispus instituirea de măsuri asigurătorii, prin indisponibilizare de bunuri și popriri pe conturile bancare.

În data de 13.08.2015, procurori din cadrul DIICOT - Serviciul Teritorial Oradea au emis mandate de aducere pentru 20 de persoane (medici, asistente, farmaciști și reprezentanți ai unor societăți farmaceutice) din județul Bihor, despre care există suspiciunea rezonabilă că au constituit un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea de infracțiuni de evaziune fiscală prin crearea unui circuit tranzacțional fără conținut economic real, în vederea fraudării bugetului Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bihor.

Pentru medicamentele achiziționate fictiv, una dintre aceste societăți a solicitat ulterior decontarea acestora la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Bihor, în baza unui număr de 13.444 de rețete emise fictiv, cu complicitatea unor medici de familie și medici specialiști din județul Bihor, în numele unor pacienți care nu au beneficiat în fapt de tratamentele respective.

Operațiunile de achiziție - livrare declarate și înregistrate în contabilitate, în perioada 2012 - 2015, de către societățile din circuit au avut la bază operațiuni fictive, fiind create circuite scriptice de tranzacționare, cu scopul de a crea în mod artificial TVA deductibila și de a diminua nelegal impozitul pe profit datorat.

Firmele fantomă interpuse în lanțul evazionist, respectiv societăți care figurau cu sediul social la adrese din mediul rural, au fost înființate pe numele unor interpuși, persoane cu cetățenie română și domiciliu în județul Bihor. Societățile în cauză nu au avut angajați, nu au depus la termene toate declarațiile fiscale, parte dintre acestea nedeclarând achiziții sau livrări.

Demersurile de cooperare inter-instituțională între Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism si DGAF au fost derulate cu respectarea competentelor materiale specifice fiecăreia dintre cele două structuri, în condițiile stabilite prin documentele de cooperare încheiate în acest sens, se arată în comunicatul dat publicității de Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4157 secunde