Antifrauda a identificat o fraudă de peste 20 de milioane de lei

266
Antifrauda a identificat o fraudă de peste 20 de milioane de lei - antifrauda-1526828522.jpg

Articole de la același autor

Inspectorii antifraudă au identificat un circuit comercial ilicit, destinat sustragerii de la achitarea debitelor fiscale aferente comercializării pe piața internă a produselor importate din China. Prejudiciul estimat până în prezent, reprezentând TVA și impozit pe profit datorate bugetului de stat, depășește 20.000.000 lei.


În data de 17 mai 2018, inspectorii antifraudă au efectuat verificări și aplicate sigilii la sediile sau punctele de lucru a 13 societăți comerciale, împreună cu ofițeri din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice din Inspectoratul General al Poliției Române.


Din analiza datelor și a documentelor s-a constatat faptul că, o grupare specializată în importul, distribuția și comercializarea de produse diverse din China a efectuat, în perioada 2016 - 2018, operațiuni de import, ulterior mărfurile fiind comercializate pe piața internă din România. 


Societatea importatoare, prin intermediul unor societăți "fantomă", a creat un circuit prin care au fost efectuate operațiunile de schimb valutar aferente sumelor obținute din vânzări, urmate în aceeași zi de transferul acestor sume către societăți din China (peste 65.000.000 lei), fără să existe în realitate operațiuni de import efectuate de aceste societăți rezultând și aspecte cu incidență în domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor.


În fapt, prin relațiile comerciale dintre societățile de tip "fantomă" în calitate de presupuși clienți ai societății importatoare, a fost creat un circuit cu scopul evitării înregistrării sarcinii fiscale rezultate din emiterea de documente fiscale către beneficiarii reali și la prețul real al mărfurilor, și în acest sens societatea importatoare a emis documente de vânzare care nu reflectă, în mod real, nici valoarea și nici cumpărătorul real.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 03 Mai 2018
Stire din Economie : Meridianele economiei
Miercuri, 18 Aprilie 2018
Stire din Economie : Meridianele economiei
Pagina a fost generata in 0.5027 secunde