ANRE: Plafonarea prețurilor la energie este imposibilă!

276
1
ANRE: Plafonarea prețurilor la energie este imposibilă! - anre-1504098763.jpg

Articole recomandate

Plafonarea prețurilor la energie electrică este imposibilă

într-o piață totalmente bursieră, însă autoritățile ar trebui să se preocupe pentru a crește capacitatea reală de producție a energiei electrice în România, a declarat, ieri, președintele Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), Niculae Havrileț, în cadrul unei conferințe organizate de publicația energynomics.ro.

Niculae Havrileț a arătat că instituția pe care o reprezintă a realizat un raport minimal al cauzelor care au dus la creșterile de preț din ultimele luni de pe piața de energie.

"Urmare a unor analize realizate de ANRE, împreună cu Consiliul Concurenței, privind lunile de vară, am ajuns la concluzia comună că nu au existat înțelegeri în piață între actori, în special între producători. Când piața solicită o creștere a producției, producătorii sunt în dificultate de a răspunde acestei solicitări", a spus Havrileț.

Potrivit acestuia, deși, teoretic, România dispune de o capacitate instalată de producție a energiei de 22.000 de MW în statistici, practic, când piața solicită peste 9.000 de MW, apar deja probleme cu asigurarea necesarului.

Comentează știrea

fani
31 august 2017
frectie

Nu reusiti sa-i struniti pe furnizorii de energie ,DEMISIA Si asta urgent ,inaintea exploziei preturilor ! Daca voi sunteti regizorul , actorii trebuie doar sa joace cum dictati ...daca nu-i facuta intelegerea chiar cu voi .

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Mai 2016
Stire din Economie : Cum au evoluat companiile energetice
Vineri, 22 Aprilie 2016
Stire din Economie : Companiile energetice, la PoliFEST
Pagina a fost generata in 1.9877 secunde