Angajatorii trebuie să transmită modificările salariale până la 31 martie

158

Articole de la același autor

Potrivit HG nr. 905/2017 privind registrul general de evidență a salariaților, angajatorii vor putea transmite, până la 31 martie 2018, modificările aduse salariilor de bază lunare brute, a indemnizațiilor, sporurilor, precum și ale altor adaosuri, în contextul mutării CAS și CASS de la angajator la salariat, începând cu anul 2018.

Ulterior datei de 31 martie 2018, ca regulă, angajatorii vor avea, mai departe, obligația să transmită în REVISAL modificările salariului de bază lunar brut, a indemnizațiilor, sporurilor, precum și ale altor adaosuri prevăzute în contractul individual de muncă sau, după caz, în contractul colectiv de muncă, într-un termen de 20 de zile lucrătoare de la data producerii acestora.

În cazul contractelor nou încheiate, acestea trebuie transmise, în continuare, către Registrul REVISAL, cu o zi înainte ca angajatul să își înceapă activitatea.

Orice modificare a funcției/ocupației, conform specificației Clasificării Ocupațiilor din România (COR) sau altor acte normative, a tipului sau a duratei contractului individual de muncă, precum și orice schimbare a duratei timpului de muncă și repartizarea acestuia, în cazul contractelor individuale de muncă cu timp parțial, se transmite în registru cel târziu în ziua anterioară producerii modificării. Excepție fac situațiile în care modificarea se produce ca urmare a unei hotărâri judecătorești când înregistrarea se face în termen de 20 de zile de la data la care angajatorul a luat cunoștință de conținutul acesteia.

Potrivit guvernului, persoanele fizice sau juridice de drept privat, indiferent dacă au obținut sau nu statutul de utilitate publică, instituțiile/autoritățile publice/alte entități juridice, care angajează personal în baza unui contract individual de muncă, au obligația de a întocmi, completa și transmite registrul general de evidență a salariaților, cu respectarea dispozițiilor privind protecția datelor cu caracter personal. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 03 Ianuarie 2018
Stire din Economie : Banca Leumi se retrage din România
Miercuri, 03 Ianuarie 2018
Stire din Economie : Euro mușcă din dolar
Marţi, 02 Ianuarie 2018
Stire din Economie : Un tanc LPG a eșuat
Pagina a fost generata in 1.7067 secunde