Angajatorii, notificați prin email despre angajații care se apropie de pensionare

188

Articole recomandate

Ministerul Muncii a implementat un sistem care notifică prin email angajatorii cu privire la angajații aflați în pragul pensionării pentru ca salariații să își poată pregăti documentele pentru case de pensii, a declarat, ieri, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru.

"Deja se întâmplă această notificare. Sistemul este pus în practică. Am văzut o foarte bună reacție din partea angajatorilor. M-au sunat chiar și câteva persoane care se apropie de vârsta pensionării, deci care sunt angajați și cărora angajatorii le-au spus despre mesajul venit de la Casa Națională de Pensii Publice.

Sistemul este foarte simplu și are în vedere să-i ajute pe angajați, prin intermediul angajatorilor, să-și pregătească documentele în vederea prezentării lor la casele de pensii de care aparțin pentru prelucrarea lor și pentru emiterea deciziei de pensionare. Caut soluții, iar acesta este una dintre ele, pentru a scurta la maximum perioada de timp în care o persoană trăiește practic din ultimul salariu până îi vine prima pensie. Caut soluții simple, fără să generez cheltuieli și aici vorbim despre un sistem de notificare prin email prin care angajatorul și angajatul aflat la vârsta pensionării să-și pregătească documentele astfel încât să scurtez la maximum perioada în care Casa de Pensii le prelucrează în vederea emiterii deciziei", a declarat Violeta Alexandru, la Digi 24.

Ea a precizat că este preocupată de faptul că un pensionar este pus în situația de a afla ce acte îi sunt necesare pentru dosarul de pensionare doar în momentul la care se prezintă la casa de pensii.

Până în acest moment, au fost trimise peste 2.000 de mesaje pentru angajatorii care au angajați ce urmează să se pensioneze în următoarele luni.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3935 secunde