Punct final în criza din portul Constanța

Andrei Popa a fost eliberat din funcția de director general al CNAPMC

2265
3
Andrei Popa a fost eliberat din funcția de director general al CNAPMC - andreipopamihaelavasileadriancon-1336421356.jpg
Ieri, s-au împlinit 72 de zile de la debutul acțiunilor de protest la Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța și o lună de la declanșarea grevei spontane, care a afectat întreaga industrie portuară.
În timp ce, la Constanța, greviștii continuau să picheteze Gara Maritimă, consiliul de administrație s-a reunit într-o nouă ședință extraordinară, la sediul Ministerului Transporturilor. El a luat act de cererea lui Aurelian Andrei Popa de renunțare la mandatul de administrator, președinte al consiliului de administrație și director general și a decis, cu majoritate de voturi, eliberarea acestuia din funcția executivă. În aceeași ședință, Ambroziu Duma a fost numit director general interimar.
Administratorii au hotărât ca Popa să înceapă predarea gestiunii începând cu data de 8 mai. Pe 23 mai, urmează să se întrunească adunarea generală a acționarilor. La rândul ei, aceasta va lua act de cererea lui Popa și va alege un alt administrator în postul rămas vacant.
Directorul economic Mihaela Vasile și șeful de departament Adrian Constantinescu - considerați persona non-grata de către greviști - și-au dat și ei demisiile, fiind în perioada de preaviz.
Referindu-se la deciziile administratorilor, Petre Costel, liderul Federației Naționale a Sindicatelor Portuare, a declarat pentru cotidianul "Cuget Liber": "Nu se poate vorbi de o victorie. Consiliul de administrație a îndreptat o greșeală și a luat o hotărâre față de actuala criză. Salariații si sindicatele consideră că acest conflict a însemnat o pierdere pentru CNAPMC și portul Constanța. Oamenii nu au făcut decât să se apere împotriva unui director care a nemulțumit mai multe colective de pe platforma portuară. Cei ce l-au nominalizat în această funcție de mare însemnătate pentru economia țării au greșit. De-acum încolo, Sindicatul CNAPMC se va reîntoarce la masa negocierilor pentru a soluționa toate revendicările rămase în așteptare. Viitorul guvern va trebuie să pună capăt exceselor de putere din portul Constanța. CNAPMC are nevoie de conducători capabili, de oameni care să aibă capacitatea de dialog cu sindicatele și patronatul portuar."

Comentează știrea

vasile
8 mai 2012
seicaru

ce bine va sta...echipa fantastica de la APM Terminals reunita...imi dau lacrimile...

gigi
8 mai 2012
Geniali

Sunte-ti geniali ca voi nu mai este nimeni. Oare cum de nu au realizat ce oameni au pierdut cei de la Chimpex, Minmetal, APM terminals. Acum e timpul sa va ocupati si de SRL-ul vostru din Eforie luati pancarta "OFERIM CAZARE" si trece-ti pe DN39 ca incepe sezonul.

3. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3419 secunde