ANAT / Recomandări pentru o vacanță reușită

189
ANAT / Recomandări pentru o vacanță reușită - watermark-1348564473.jpg

Articole de la același autor

Sezonul vacanțelor continuă cu tot soiul de oferte de toamnă-iarnă și pentru Sărbători. ANAT a venit astăzi cu câteva recomandări simple, de care turiștii ar trebui să țină seama pentru a avea o vacanță reușită:

1. Evitați achiziționarea de oferte tip "chilipir" de la firme fantomă sau de pe site-uri de cupoane și vouchere de discount; cele mai multe dintre acestea funcționează fără licență de turism, deci asemenea oferte nu au suport real pe piața turistică.

2. Fiecare agenție de turism licențiată e obligată să încheie cu turistul un contract de prestări servicii. Citiți cu atenție contractul și verificați ce drepturi și obligații aveți.

3. Întrebați agentul de turism despre existența poliței de asigurare a agenției, care trebuie afișată la loc vizibil sau pe site-ul agenției, conform legislației în vigoare. Puteți solicita o copie a acesteia, pentru a verifica data de expirare, numărul de înregistrare și seria aferentă.

4. Alegeți întotdeauna o agenție de turism, pentru că aceasta este cea mai sigură opțiune de rezervare a vacanțelor. Consultanții de travel din agenții au pregătire de specialitate, vă oferă cele mai mici tarife și asistență permanentă și vă însoțesc virtual pe parcursul călătoriei.

"Continuăm să ne implicăm activ, sub sloganul «O 9atitudine în turism», în igienizarea turismului românesc, pentru că respectăm turiștii români care continuă să apeleze cu încredere la serviciile agențiilor de turism. La fel ca în orice afacere, în orice domeniu, există și câteva cazuri în care criza economică a determinat ieșirea din piață a unor agenții de turism, situații ce se derulează conform legislației în vigoare, dar monitorizăm atent piața turistică din România, asigurăm asistență și colaborăm cu autoritățile cu atribuții de control și de protecție a consumatorilor", a precizat președintele ANAT, Corina Martin.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5321 secunde