ANAT pune la cale o strategie pentru turismul românesc

301
1
Reprezentanții ANAT au anunțat că în termen de 15 zile va fi gata o strategie pentru turismul românesc, pentru următorii cinci ani. "ANAT a lansat către toate patronatele, asociațiile și federațiile reprezentative din România invitația de a lucra împreună la stabilirea, în termen de 15 zile, a unei strategii pentru turismul românesc pentru următorii cinci ani. Întâlnirea, pe care ne-o dorim istorică, va avea loc miercuri, 14 martie, ora 17.00, la hotelul Continental Hotels București", a precizat președinte ANAT, Corina Martin.
Conducerea ANAT consideră că potențialul imens pe care turismul românesc îl deține ar putea fi valorificat cu adevărat numai în condițiile în care, indiferent de partidul sau alianța care vine la guvernare, această strategie să fie asumată politic și aplicată întocmai.
"Pentru a face posibilă această perspectivă necesară și urgentă pentru România vom propune tuturor partidelor politice spre semnare și asumare această strategie. Consider că în România este nevoie, mai mult ca oricând, ca sectorul privat să determine agenda clasei politice, și nu invers", a explicat Corina Martin.
Documentul programatic rezultat va fi intitulat Alianța pentru Turismul Românesc și va sta la baza managerierii sectorului turistic în următorii cinci ani.

Comentează știrea

un turist!
13 martie 2012
...chiar asa?...nu cred!

...de decenii bune facem planuri turistice! Ne lipseste insa...priceperea! Strategia trebuie sa aiba la baza reteaua rutiera, monumentele si locurile istorice, institutiile de cultura, locurile de agrement si odihna etc...Numai de asta nu se tine cont in toate incercarile...anul trecut, s-a lansat un ghid turistic al Dobrogei sub semnatura actualului ministru al turismului! O lucrare anacronica, inutila si nefolositoare majoritatii turistilor...Pentru ca nu urmeaza,logic, pasii ce trebuiesc facuti pentru a ajunge la un anumit obiectiv! Daca nu se face asta, nu se investeste in infrastructura, nu sunt popularizate obiectivele cultural/turistice si de agrement, ...facem planuri inutile...in cultura romaneasca este expresia ,,facem planul ca tiganul,,.... adica vorbim, vorbim, fara sa se schimbe mare lucru....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.29 secunde