ANAT propune trecerea bacșișului pe nota de plată la restaurant
"ANAT și FAPT cer Ministerului Finanțelor legalizarea bacșișului în restaurante. Asta înseamnă că scot la alb și bacșișul chelnerului, care astfel va fi declarat și fiscalizat", a declarat agenției MEDIAFAX Corina Martin, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT) și al Federației Asociațiilor Patronatelor din Turism (FAPT).
Ea spune că restaurantele își vor stabili nivelul "atenției" plătite chelnerilor, care trebuie să fie undeva peste 10%, și astfel statul va colecta mai multe taxe și impozite.
"Multe restaurante vor renunța să mai plătească la negru chelnerii. Ținând la negru bacșișul, această poveste nu ajută nimănui", a mai afirmat Martin, care a arătat că în mai multe țări, printre care și Statele Unite ale Americii, bacșișul în restaurante este legalizat și fiscalizat.
Ea spune că restaurantele își vor stabili nivelul "atenției" plătite chelnerilor, care trebuie să fie undeva peste 10%, și astfel statul va colecta mai multe taxe și impozite.
"Multe restaurante vor renunța să mai plătească la negru chelnerii. Ținând la negru bacșișul, această poveste nu ajută nimănui", a mai afirmat Martin, care a arătat că în mai multe țări, printre care și Statele Unite ale Americii, bacșișul în restaurante este legalizat și fiscalizat.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Marţi, 25 Septembrie 2012
Luni, 12 Martie 2012
Marţi, 18 Septembrie 2012
Luni, 16 Iulie 2012