ANAT propune trecerea bacșișului pe nota de plată la restaurant

Miercuri, 07 Noiembrie 2012
146

Articole recomandate

"ANAT și FAPT cer Ministerului Finanțelor legalizarea bacșișului în restaurante. Asta înseamnă că scot la alb și bacșișul chelnerului, care astfel va fi declarat și fiscalizat", a declarat agenției MEDIAFAX Corina Martin, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT) și al Federației Asociațiilor Patronatelor din Turism (FAPT).

Ea spune că restaurantele își vor stabili nivelul "atenției" plătite chelnerilor, care trebuie să fie undeva peste 10%, și astfel statul va colecta mai multe taxe și impozite.

"Multe restaurante vor renunța să mai plătească la negru chelnerii. Ținând la negru bacșișul, această poveste nu ajută nimănui", a mai afirmat Martin, care a arătat că în mai multe țări, printre care și Statele Unite ale Americii, bacșișul în restaurante este legalizat și fiscalizat.


Articole pe aceeasi tema

Marţi, 18 Septembrie 2012
Stire din Fun : Lenuța, bătrâna bucătăreasă
Pagina a fost generata in 0.3045 secunde