ANAF va angaja și va pregăti 3.000 de tineri stagiari

304
ANAF va angaja și va pregăti 3.000 de tineri stagiari - anafvaangajasivapregati3000detin-1570387054.jpg

Articole de la același autor

Personalul Agenției Naționale de Administrare Fiscală este îmbătrânit. O treime din angajați are vârsta cuprinsă între 51 și 60 de ani. Pe de altă parte, în perioada 2019 - 2020, vor ieși la pensie aproape 2.500 dintre cei 23.500 de salariați ai instituției.
Conducerea ANAF a ajuns la concluzia că personalul trebuie întinerit, astfel încât media de vârstă să scadă. 


Instituția a anunțat că intenționează să angajeze tineri valoroși, absolvenți de studii superioare de specialitate. Pe lângă cursurile de pregătire organizate de Școala de Finanțe Publice și Vamă, din cadrul Ministerului Finanțelor Publice (care se va transforma în  Școala de Fiscalitate, Finanțe Publice și Vamă), tinerii angajați vor beneficia și de un transfer  de know - how de la colegi îndrumători, cu o bogată experiență și un nivel profesional ridicat.


În acest sens, intenția conducerii ANAF este de a transforma majoritatea celor aproape 3.000 de posturi vacante existente în posturi de inspectori debutanți. Acest fapt nu reprezintă un efort bugetar semnificativ, susține conducerea instituției.
Punerea în practică a acestui proiect implică modificarea cadrului legislativ, deoarece, în prezent, recrutarea funcționarilor publici debutanți presupune promovarea unui concurs pentru ocuparea unei funcții publice, efectuarea unei perioade de stagiu și obținerea unui calificativ corespunzător pentru a putea fi numiți funcționari publici definitivi, în condițiile Codului administrativ.
ANAF intenționează ca, pe viitor, absolvenții să fie selectați în funcție de o serie de criterii, cum ar fi nota finală a examenului de absolvire, notele obținute la disciplinele de specialitate și interviu. În baza lor, aceștia vor intra în sistem ca stagiari, vor beneficia  de îndrumători și vor urma, totodată, cursurile Școlii de Fiscalitate, Finanțe Publice și Vamă. La finalul perioadei de stagiu, debutanții vor susține un examen, vor fi evaluați, pentru a se stabili în ce măsură corespund exigențelor instituției.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 01 Octombrie 2019
Stire din Social : Cuget Liber angajează corector
Marţi, 10 Septembrie 2019
Stire din Eveniment : Anunț de ultimă oră despre TAXA AUTO
Pagina a fost generata in 0.3844 secunde