ANAF, despre noul conținut al unor formulare

138
ANAF, despre noul conținut al unor formulare - fiscbulevardulmamaia7-1390293132.jpg

Articole de la același autor

Agenția Națională de Administrare Fiscală - Serviciul de Comunicare (ANAF) a venit, recent, cu câteva precizări despre Proiectul de ordin pentru  modificarea Ordinului președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr.1950/2012 privind aprobarea modelului și conținutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor și taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reținere la sursă.


Astfel, prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr.102/2013 au fost introduse o serie de modificări ale prevederilor Codului fiscal, aplicabile începând cu 1 ianuarie 2014, care vizează, în principal, următoarele aspecte: posibilitatea unor categorii de contribuabili, în conformitate cu legislația contabilă în vigoare, de a opta, pentru un exercițiu financiar diferit de anul calendaristic; includerea în sfera impozitului pe veniturile microîntreprinderilor și a persoanelor juridice care îndeplinesc condițiile de la art.112^1 din Codul fiscal și care realizează venituri din activități de consultanță și management, cu condiția ca ponderea acestor venituri în veniturile totale, să nu depășească 20%; introducerea impozitului pe construcții, care reprezintă venit al bugetului de stat și se administrează de către Agenția Națională de Administrare Fiscală.


Ca urmare a modificărilor legislative, a apărut necesitatea actualizării atât a modelului și conținutului formularelor utilizate în prezent pentru declararea impozitelor și taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reținere la sursă, cât și a instrucțiunilor de completare a acestora, spun reprezentanții ANAF.


Potrivit acestora, în vederea unei mai bune administrări a obligațiilor de plată la bugetul de stat datorate de operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc a solicitat detalierea unor poziții din Nomenclatorul obligațiilor de plată la bugetul de stat, referitoare la taxele aferente jocurilor de noroc. 


Totodată, a fost eliminat impozitul pe veniturile din arendă din formularul 100 "Declarație privind obligațiile de plată la bugetul de stat" ca urmare a preluării acestuia în formularul 112 "Declarația privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit si evidența nominală a persoanelor asigurate", al cărui model și conținut a fost modificat prin Ordinul ministrului finanțelor publice, ministrului muncii, familiei, protecției sociale și persoanelor vârstnice și ministrului sănătății nr.1977/2757/1580/2013.


Astfel, prin prezentul proiect de ordin, se propune modificarea Ordinului președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr.1950/2012 privind aprobarea modelului și conținutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor și taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reținere la sursă, după cum urmează:


1. Modificarea Instrucțiunilor de completare a formularului 100 "Declarație privind obligațiile de plată la bugetul de stat", prevăzute în Anexa nr.6 la ordinul menționat mai sus.


2. Modificarea Nomenclatorului privind obligațiile de plată la bugetul de stat, prin introducerea unui nou impozit, respectiv impozitul pe construcții, detalierea taxelor pe jocuri de noroc și eliminarea din acesta a poziției "Impozit pe veniturile din arendă".


3. Modificarea formularului 120 "Decont privind accizele", care se depune anual, până la data de 30 aprilie 2014, prin introducerea noilor produse supuse accizării, începând cu 1 ianuarie 2013, potrivit prevederilor art.207 din Legea nr.571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 11 Decembrie 2013
Stire din Economie : Iată ce anunț a făcut ANAF
Pagina a fost generata in 0.619 secunde