ANAF: Declarația unică se depune până la 25 mai 2020

248
ANAF: Declarația unică se depune până la 25 mai 2020 - dddd-1582551570.jpg

Articole recomandate

Termenul limită pentru depunerea ''Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice'' este 25 mai 2020, a anunțat, luni, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), într-un comunicat. Formularul se utilizează atât pentru declararea impozitului pe veniturile realizate și a contribuțiilor sociale datorate pentru anul 2019, cât și pentru estimarea obligațiilor datorate pentru anul 2020.

"Declarația unică se depune de persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România, din activități independente, drepturi de proprietate intelectuală, cu excepția contribuabililor pentru care impozitul se reține la sursă, cedarea folosinței bunurilor, activități agricole, piscicultură și/sau silvicultură, transferul titlurilor de valoare, precum și venituri din alte surse (de exemplu: câștiguri din transferul de monedă virtuală sau venituri impozabile ca urmare a cesiunii de creanță)", se menționează în comunicat.

Reprezentanții ANAF precizează că Declarația unică se depune în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poștă, cu confirmare de primire (data depunerii declarației în format hârtie este data înregistrării acesteia la organul fiscal sau data depunerii la poștă, după caz) sau prin mijloace electronice de transmitere la distanță, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Totodată, pot fi depuse prin intermediul serviciului "Spațiul privat virtual" (SPV) sau pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3909 secunde