Mai multe ştiri online:

ANAF asigură calculatoare pentru contribuabili în unitățile fiscale

Ştire online publicată Miercuri, 08 Mai 2019. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Ministerul Finanțelor Publice, prin Agenția Națională de Administrare Fiscală, pune la dispoziția contribuabililor, în sediile unităților fiscale teritoriale, calculatoare destinate autoservirii pentru a facilita îndeplinirea obligațiilor fiscale. Prin intermediul acestor calculatoare, contribuabilii pot depune „Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice”. 


Potrivit normelor legale în vigoare, Declarația unică se depune online, până la data de 31 iulie 2019. 
Contribuabilii care nu dețin un calculator personal sau nu dispun de o conexiune la internet pot utiliza calculatoarele destinate autoservirii din cadrul unităților fiscale, pentru a-și crea cont în Spațiul Privat Virtual (SPV) și pentru a beneficia și de alte servicii electronice puse la dispoziție de ANAF. La cerere, contribuabilii vor fi îndrumați direct de către inspectorii fiscali în vederea îndeplinirii obligațiilor fiscale. 


ANAF precizează că aceste calculatoare sunt destinate exclusiv accesării serviciilor electronice puse la dispoziție contribuabililor de către Agenția fiscală și Ministerul Finanțelor Publice. 


Lista sediilor unităților fiscale în care sunt puse la dispoziția contribuabililor calculatoare destinate autoservirii se regăsește pe site-ul instituției, www.anaf.ro, la secțiunea Servicii oferite de ANAF. 


Instrucțiunile privind modul de creare a contului SPV sunt disponibile pe site-ul www.anaf.ro. De asemenea, declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice poate fi transmisă la ANAF și prin intermediul serviciului „Depunere declarații”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro, pe baza unui certificat digital calificat. 
ANAF roagă contribuabilii să depună în timp util declarația unică, pentru a se evita suprasolicitarea sistemului informatic al instituției în perioada termenului limită de depunere. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 20 mai Foto : Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București 37471 vizite, 0 comentarii Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București
Actual
vineri, 24 mai Foto : Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță 2251 vizite, 0 comentarii Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță
Politică
marti, 21 mai Foto : UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova 1922 vizite, 0 comentarii UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7082 secunde