ANAF a restituit taxa auto pentru 420.000 de contribuabili

219
ANAF a restituit taxa auto pentru 420.000 de contribuabili - taxa-1559753414.jpg

Articole recomandate

Un număr de 420.000 de contribuabili au primit, în perioada 3 - 5 iunie 2019, suma totală de 700 de milioane de lei reprezentând taxe auto achitate de aceștia în intervalul 1 ianuarie 2007 - 31 ianuarie 2017, informează miercuri Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).




"Demersul Ministerului Finanțelor Publice și al Agenției Naționale de Administrare Fiscală va continua până la restituirea ultimului leu datorat contribuabililor români, care au achitat taxe auto (taxe auto pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrul de mediu)", se menționează într-un comunicat al ANAF, citat de Agerpres.


Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat joi, 30 mai, că la începutul acestei săptămâni cele 700 de milioane de lei care au fost transferate la Fondul de mediu pentru restituirea taxei auto trebuie să se regăsească în conturile românilor.


"Astăzi (30 mai - n. r.), în Guvern, am avut o propunere de act normativ pentru aprobarea bugetului Fondului de mediu, o rectificare a bugetului Fondului de mediu, pentru a putea transmite cât mai curând, în următoarele zile, către populație, suma de 700 de milioane de lei, sumă care a fost săptămâna trecută suplimentată din Fondul de rezervă la dispoziția Guvernului pentru Fondul de mediu. Acum este această procedură tehnică de rectificare a bugetului Fondului de mediu pentru ca această sumă să poată fi trimisă către oamenii care au de recuperat această taxă. (...) Undeva luni - marți și cele 700 de milioane de lei trebuie să se regăsească în conturile românilor", a spus Teodorovici, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 04 Iunie 2019
Stire din Economie : S-a scumpit forța de muncă
Pagina a fost generata in 1.3906 secunde