ANAF a lansat platforma online prin care persoanele pot afla date despre situația lor fiscală

180
ANAF a lansat platforma online prin care persoanele pot afla date despre situația lor fiscală - image201409151811027441spatiuvir-1410790878.jpg

Articole recomandate

ANAF a lansat azi platforma online pe site-ul propriu prin care persoanele fizice pot solicita, în urma înregistrării și autentificării cu username și parolă, informații precum situația obligațiilor de plată, nivelul CAS declarat de angajator și decizia de impunere, răspunsul venind tot electronic.

Platforma, denumită "Spațiul virtual privat", este dedicată deocamdată persoanelor fizice, în cadrul unui proiect pilot pentru București și Ilfov, iar datele pot fi consultate 24 din 24 de ore.

"În 2015 intenționăm să extindem proiectul în toată țara, iar după ce-l extindem se vor adăuga în Spațiul virtual privat și alte informații, precum decizii de impunere pentru plăți anticipate și pentru alte accesorii, somații și titluri executorii. De asemenea, tot în 2015 vrem să extindem programul și către persoanele juridice, care se vor putea loga cu username și parolă", a declarat luni, ministrul Finanțelor Publice, Maria Ioana Petrescu, la lansarea platformei, la care a participat și premierul Victor Ponta.

Ea a arătat că, în prezent, firmele își pot verifica situația fiscală doar dacă dețin un certificat digital de semnătură, care se obține contra cost, scrie Mediafax.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 21 August 2014
Stire din Economie : 40 de locuri de muncă la ANAF
Pagina a fost generata in 0.5899 secunde