O idee de afacere

"Amice, ia plimbă măgarul!"

573
9

Articole de la același autor

Dau un cal pe o idee de afaceri viabilă! Pardon, un măgar dobrogean. Doar atât îmi pot permite. Mă sfătuiți să-mi păstrez rume-gătorul? Și ce să fac cu el, la oraș? Credeți că aș putea să-l folosesc ca aport de capital și mijloc de producție în viitoarea firmă, să fac bani plimbând copiii și turiștii pe măgar?

Uite, la asta nu m-am gândit. Știți că aveți dreptate!? Dacă poneii prestează servicii prin parcuri, de ce să nu poată face același lucru și măgarul dobrogean? Cu perse-verența sa proverbială, cu certitudine că va deveni lider de piață.

Cred că ideea cu măgarul e mai bună decât să mă bag în comerț. Este de ajuns să mă uit la afacerile din cartierul meu, ca să-mi piară cheful să deschid un magazin. Într-o locație de la parterul unui bloc vecin, s-au perindat în ultimul deceniu vreo opt firme; toate de comerț. Unele n-au apucat anul și au fost nevoite să tragă obloanele. Singurul care a ieșit în câștig a fost proprietarul spațiului. Acum, nici afacerea lui nu mai merge. Afișul cu "De închiriat" are vechime în câmpul muncii, după cum o demonstrează urmele lăsate de muște, singurele interesate de respectivul anunț.

Mai bun decât măgarul e un bazin de înot. S-a construit unul în cartierul nostru. Afacerea e super, din moment ce nu mai găsești un loc liber la cursurile de inițiere pentru copii. Trebuie să te înscrii cu luni de zile înainte, pe lista de așteptare, pentru a fi programat. Cine ar fi crezut că, aici, la doi pași de mare, un astfel de business va da lovitura?

Nu sunt nici înotător de performanță, nici buzunarul nu mă ține să investesc într-un bazin de înot. Mai bine deschid o sală de fitness. Afacerea asta continuă să fie la modă.

Spuneți că sălile de fitness s-au înmulțit peste măsură, că s-a depășit limita până la care erau profitabile? Parcă am auzit și eu că oferta de fiare de care să tragi este mai mare decât cererea. Ce să mai spunem că unei largi categorii de constănțeni i s-a inoculat monstruoasa idee că e mai sănătos și mai ieftin să-ți întărești organismul alergând în parc sau pe plajă.

În loc să plimb măgarul, parcă aș prefera să deschid o sală de dans. Spuneți și voi: nu-i o afacere atractivă, elegantă, promițătoare? Aripile valsului și ritmul tangoului argentinian aduc o mulțime de bani. Nici nu știți câți copii, tineri și maturi se visează Fred Astair ori Ginger Rogers. Drept dovadă, orașul a fost invadat de saloane și cluburi de dans. Numai în cartierul meu sunt vreo două. Totuși, nu cred că este loc și pentru al treilea. Se simte, deja, că afacerea dansului de societate se apropie de pragul fatal.

Mi-a venit o idee! Cred că aș avea mai mult de câștigat cu o firmă de ridicat mașinile parcate neregulamentar. Asta-i afacerea secolului vitezei. Penuria de locuri de parcare te face, în numai un an, multimilionar în euro, iar în cinci ani, miliardar. Nu trebuie să alergi după clienți! Ți-i furnizează Poliția Locală! Iar tariful, îl fixezi cât mai mare. Nimeni nu te oprește.

Pentru un astfel de business, trebuie să ai contract cu o ad-ministrație locală. De aceea, m-am adresat celui ce răspunde de acest resort.

Funcționarul s-a uitat lung la mine, m-a măsurat din cap până în picioare să vadă dacă am stofă de businessman și mi-a recomandat călduros: "Amice, ia plimbă ursul!"

Omul era în eroare. L-am avertizat: "Domnule, eu n-am urs. Am măgar dobrogean!"

Funcționarul și-a reparat, pe loc, impardonabila greșeală: "Atunci, plimbă măgarul!"

Ei, așa mai merge! "Ciuș!"

Comentează știrea

hahahaha
15 ianuarie 2014
FU TARE

POANTA.... La oras, nu prea cred ca ai cumsa-l folosesti pe urecheat! Dar la tara iti poti face o ferma de animale, cu dubla finalitate. (Pornind de la magar.): 1. productia de catiri (incrucisezi magarul cu iepe de talie mica), care sunt mai economici decat calul si mai puternici si muncitori decat magarul 2. exporti magarusi (vii sau sacrificati) in Italia, unde sunt o delicatesa si sunt foarte scumpi.(Da, in orase e cam nasulie cu firmele. Iti trebuie capital mult, spatiu ca sa faci ceva cu care sa te impui. In general, productie... nu comert sau servicii. Poti sa finantezi diferite programe de calculator si sa le vinzi...)Pe de alta parte, cred ca nu vei putea exploata magarul, caci el si-a gasit o cariera singur: toate rudele lui sunt in politica si nu te vor lasa sa-l exploatezi!

Patit
15 ianuarie 2014
Masina e cea mai tare afacere

Pai mai nene redactore, daca nu vorbi-si cu mAZARICHE, normal ca nu iti mai ramane decat sa plimbui magarul matale (l-o chema cumva Radu pe magarusul matale?) Sigura ca afacerea este la limita legalitatii. Ia sa vezi. 200 lei amenda ploitistului si 700 lei ridicatu', a? Parca aduce masina de la Slobozia. Parca monopolul era interzis, si atunci cum naiba de firma asta Litoral SRL (nume predestinat) are voie sa-si puna un tarif asa cum vrea ea ? Cati bani da inapoi magarului Radu? Magarusi mai mici sunt si cei ce au votat in consiliul local asa o ineptie. Locuri de parcare nu sunt dar in schimb afacerea cu ridicatu infloreste. Totul pe spinareas constanteanului dar nu e nicio problema. Daca dai spaga 300 de lei scapi de 900. Am scapat de infractori. Politia locala face ordine printre masini si conducatori auto si face buzunarul mare societatii Litoral SRL. Daca un Politist cu o motocicleta umbla prin oras si lipea amenzile pe parbrize acolo unde nu parchezi regulamentar, ai plati o amenda si ti-ai insusi greseala, ai ajuta bugetul de stat. La firma de ridicat platesti de 3-4 ori mai mult ca asa vrea Radu, pardon, magarul. Vai de noi cu asa magari!

Marian
15 ianuarie 2014
Parcari neregulamentare

Eu sunt de acord cu amendarea celor vinovati de lasarea masinilor in orice pozitie oriunde, ca merge si asa. Dar de aici si pana a face contul mare unor firme private pe disperarea unora e cale lunga. Va rugam domnule Primar sa cancelati contractul cu firma de ridicari, ca au ridicat pretul ridicol. Inteleg sa se ridice masina acolo unde impiedica buna circulatie sau e un pericol, dar pentru parcare neregulamentara care nu afecteaza pe nimeni, lasati numai amenda ca oricum isi va face efectul. Nu trebuie sa le luati salariul oamenilor pe o luna doar pentru o greseala. Dvs nu ati gresit niciodata?

mario
15 ianuarie 2014
abuz

Total de acord cu domnul "Patit". Supun atentiei in continuare un alt aspect: Ridicarea masinii parcate pe un loc cu insemnul international de "handicap" este iarasi un abuz in sine. Beneficiari ai acestor locuri de parcare special amenajate sunt in egala masura handicapatii- posesori ai unor certificate de handicap cit si persoanele aflate in situatie de handicap temporar si ocazional ( persoane accidentate aflate in perioada de recuperare si persoane aflate in situatii speciale -femei insarcinate, persoane care transporta copii in carucior si in brate, copii mici, persoane care transporta obiecte), etc. V-am citat din Ordinul Ministrului nr. 189/2013 care include normativele NP 051 / 2000 actualizate in 2012. Orice Hotarire a Consiliului Local ( care votind eventual o altfel de ineptie isi demonstreaza limitele) nu poate eluda un Ordin al Ministrului care are caracter de lege si nu unul consultativ. Prin urmare, ridicarea autoturismului parcat pe un astfel de loc este un abuz in sine, atita timp cit nu exista o dovada ca acesta a fost ocupat abuziv. Nu va faceti iluzii, nimic nu este intimplator: prin ridicarea autoturismului si transportul acestuia intr-o alta locatie, practic nu mai puteti face dovada contextului in care s-a facut acea parcare. Daca va considerati indreptatiti (conform legii) sa ocupati un astfel de loc, obtineti si dovezi pe care sa le puteti folosi in instanta.

Avocat
15 ianuarie 2014
Masini ridicate?

Ca avocat va pot spune ca ridicarea si sechestarea masinii proprietate este un abuz si se poate pedepsi. Firma care ridica masini trebuie sa elibereze masina si fara plata. Cine plateste ridicarea masinii este se lasa inselat. Nimeni fara o hotarare judecatoreasca nu poate sechestra un bun al cuiva. Politia locala nu tine loc hotararii judecatoresti. Nu exista o asa lege care oricum este anticonstitutionala pentru ca statul ocroteste proprietatea si nu o poate sechestra decat in cazurile prevazute de lege. Deci, platiti amenda dar nu si ridicatul. daca firma nu vrea sa va dea masina, dati in judecata.

Popleaca
15 ianuarie 2014
Magarul

Bai nenica, Stiu eu sigur ca magarul este unul fain. Daca vrei sa ai unul, nu e chiar greu, Gasesti cati vrei in tara asta, dar ca la Constanta ne e nicaieri. Magari care merg in masini de epoca, magari care merg in jeepuri , magari care adorm in intersectii, ai de te abuzeaza fara motiv, mai sunt si cei ce voteaza prin consilii si se acopera de legi crezand ca se acopera, magari sunt si cei ce mananca la pachet de la magarul sef, si exemplele pot continua. Asa ca fartate, ia unul ca nu prea o sa se vada, si daca se va jegari, ai de unde sa schimbi, iar pretul, fiind atat de multi, este unul mic, dar succesul este asigurat. Mai ales la vara cand se vor da cu carele alegorice, carate de magari,nu?

Vasile
15 ianuarie 2014
Magarul

Mai nea Tita, fa un adobe shop si imbraca magarul cu o canadiana verde, fa-l ofiter SS, Suleiman, etc. O sa aiba mare atractie printre turisti . Dai buseala mai dihai decat sa ridici masini. Ha, ha, ha....

Asiciatia de protectie a magarilor
15 ianuarie 2014
Magarul

Va rog frumos, magarul este o fiinta gingasa. Nu va imaginati ce afectuos si sensibil este, Astia de care vorbiti probabil ii alintati dar va spun eu ca sunt fiinite vertebrate cu creierul in partea de jos. Nu merita sa ii comparati cu saracele animaluse pe cale de disparitie. Aveti un pic de inima.

Nenea Mititelu
15 ianuarie 2014
Rog seriozitate

Credeam ca se vorbeste serios dar vad ca se spun numai prapadanii.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1467 secunde