Amenzi pentru firmele care n-au transmis la Fisc situațiile financiare anuale

571
Amenzi pentru firmele care n-au transmis la Fisc situațiile financiare anuale - amenzipentrufirmelecarenautransm-1629811723.jpg

Articole de la același autor

Mai mulți mari contribuabili, printre care șantiere navale și operatori portuari, nu au transmis la ANAF bilanțul financiar-contabil pentru anul 2020.

Răspunzând întrebărilor ziarului „Cuget Liber” în legătură cu acest aspect, ANAF ne-a comunicat următoarele: „Societățile comerciale administrate de Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili din cadrul ANAF sunt entități pentru care exercițiul financiar coincide cu anul calendaristic și au obligația depunerii la unitățile teritoriale ale Ministerului Finanțelor a situațiilor financiare anuale la 31 decembrie, în termen de 150 de zile de la încheierea exercițiului financiar, în conformitate cu legislația în materie.

Societățile care nu figurează cu situațiile financiare anuale pentru anul 2020 depuse, sunt notificate, prin adresă scrisă, cu privire la nedepunerea formularelor, respectiv a documentelor specificate de legislația aplicabilă.

Pentru depunerea cu întârziere sau pentru nedepunerea situațiilor financiare anuale la 31.12.2020, în temeiul art. 41 din Legea contabilității nr. 82/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare, organul fiscal aplică amenda prevăzută la art.42 din același act normativ.” Amenda variază între 1.000 lei și 4.500 lei, în funcție de numărul de zile care au trecu de la termenul pentru depunerea situațiilor financiare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5259 secunde