Alte șapte produse românești devin tradiționale

301
Alte șapte produse românești devin tradiționale - altesapteproduseromanestidevintr-1565826383.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a acordat încă șapte atestate pentru produse tradiționale din județele Galați, Caraș-Severin și Buzău.


În județul Galați, producătorul SC VERDESI&CO SRL a primit atestat pentru patru produse tradiționale obținute din carne de porc provenită din fermele proprii: "Mușchiuleț de porc Ilinca", "Cotletul haiducesc al lui Zamfir", "Costiță afumată Ilinca", "Cârnații de porc ai lui Ignat".


În județul Caraș Severin, a fost acordat un atestat de produs tradițional pentru "Cârnați din carne de capră ca la Soceni", iar în județul Buzău, a fost acordat atestatul pentru "Salamul Casa Râmniceană" și pentru "Cârnații crud-uscați Casa Râmniceană". 
MADR încurajează producătorii să-și înregistreze produsele tradiționale nu doar pentru a diversifica producția, dar și pentru a oferi consumatorilor siguranța calității. În acest fel, produsele tradiționale devin instrumente de promovare a anumitor regiuni, păstrând vie conștiința și identitatea națională, pe de o parte și interesul sporit pentru descoperirea valorilor locului, pe de altă parte. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3436 secunde