Alianța USR-PLUS a contestat vineri, la Înalta Curte, decizia BEC

99
Alianța USR-PLUS a contestat vineri, la Înalta Curte, decizia BEC - dacianciolos18021000-1552052129.jpg

Articole recomandate

Alianța USR-PLUS a contestat, la Înalta Curte, decizia Biroului Electoral Central, care i-a respins înscrierea în alegerile europarlamentare. Nicușor Dan a anunțat, joi seara, că a găsit soluția care să îi permită să contrasemneze în mod legal protocolul alianței.


UPDATE: Decizia BEC a fost contestată la Înalta Curte.

"Am gasit, impreuna cu echipa juridica (aceeasi din 2016), solutia care sa imi permita sa contrasemnez in mod legal protocolul Aliantei USR PLUS. Nu garantez ca, in urma semnaturii mele pe protocol, contestatia Aliantei USR PLUS va fi admisa. Fac insa tot ce tine de mine, in situatia data, ca o optiune electorala imbratisata de o parte a populatiei, sa poata fi prezenta pe buletinele de vot in 26 mai", a anunțat Nicușor Dan, pe Facebook.

Nicușor Dan a precizat anterior că a plecat din USR prin demisie, în iunie 2017, iar cei care au contestat congresul formațiunii din octombrie același an nu știau că acest lucru va avea impact acum.

"Vom respecta întotdeauna deciziile justiției. Nu suntem PSD sau ALDE. Dar nu putem să nu constatăm că avem legi strâmbe care permit interpretări abuzive. Printr-o astfel de situație trecem astăzi, când legiuitorul "a uitat" să permită unor partide să își poată înregistra schimbările naturale și permite interpretări aleatorii despre cine e și cine nu e mandatat să semneze un act. Să fie clar: PLUS și USR au conduceri alese statutar, legitime și pe deplin legale. Dar se pare că procedural poți ignora voința membrilor de partid. Atât de simplu este în România aflată la cheremul PSD și ALDE să ignori alegerile cetățenilor", a scris și Dacian Cioloș, joi seara, pe Facebook.

"Dar nu vă fie teamă. Vom candida împreună cu USR, indiferent de ce decizie vom primi de la ICCj. Vom depune vineri la prima oră contestația deciziei Biroului Electoral Central și vom aștepta hotărârea completului de judecată. O vom respecta, dar dacă va fi respinsă vom găsi soluția să candidăm împreună. Vom strânge din nou semnături, vom munci pe brânci, vom merge prin toată țara și nu vom abandona. Ne este evidentă teama pe care o au când este vorba de noi și știm că le este frică. Fiți pregătiți și încrezători că vom găsi mereu soluțiile potrivite. Au crezut că ne vor scoate din joc când ne-au împiedicat să înregistrăm RO+. Nu au reușit. Nu vor reuși nici acum, pentru că nu ne dăm bătuți", a subliniat Cioloș.

Înscrierea alianței electorale Alianța 2020 USR - PLUS pentru alegerile europarlamentare din 26 mai a fost respinsă, joi, de Biroul Electoral Central. Liderul PLUS Dacian Cioloș a afirmat că este o insultă la adresa electoratului și un act nedemocratic total și a avertizat că cele două partide vor face demersurile necesare și vor protesta "până când acest act nedemocratic și ilegal va fi îndreptat".

Potrivit deciziei BEC, în Registrul partidelor politice figurează că Nicușor Dan este președintele USR, iar Raluca Daneș este președintele PLUS.

Alianța are termen de contestare 24 de ore de la afișarea deciziei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2512 secunde