Alarmă! Crește numărul marinarilor români morți pe mare

790
1
Alarmă!  Crește numărul marinarilor români morți pe mare - alarma-1453993313.jpg

Articole de la același autor

Numărul marinarilor români decedați pe mare este în creștere, afirmă Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor. "De la sfârșitul anului 2015 și până astăzi am primit informații despre mai mult de zece cazuri. Navigatori experimentați, cu vârsta cuprinsă între 35 și 58 de ani, au decedat în urma îmbolnăvirilor sau accidentelor. Unele dintre aceste cazuri ne sunt aduse la cunoștință cu mare întârziere. Recent, am aflat despre un marinar care a decedat în urmă cu doi ani. În toată această perioadă, familia nu a pri-mit nicio compensație în urma decesului. Abia acum, îndrumată de SLN, soția s-a adresat în scris companiei de navigație, care a acceptat să-i achite drepturile cuvenite.

Sunt cazuri în care nu se acordă despăgubiri și compensații, navele nefiind acoperite de contracte tip ITF. Se constată, în continuare, că mulți navigatori riscă să plece în voiaj, fără să cunoască condițiile de la bordul navelor, fără asigurare sau cu un simulacru de asigurare", a declarat liderul SLN. 

Comentează știrea

Nini
29 ianuarie 2016
Și pentru marinarii vii ce faci?

Cunoști problemele marinarilor români? Cursuri scumpe și, multe din ele inutile, la Ceronav, bătaie de joc la Căpitănie, vârsta de pensionare prea mare pentru marinari, etc.? La astea de ce nu te bagi? De ce taci mâlc? Te bagi numai ca musca la arat și îți faci reclamă prin ziare...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8441 secunde