Al şaptelea produs românesc recunoscut şi protejat în UE
Articole de la același autor
Căminele de bătrâni, afaceri profitabile. Ce trebuie să ştii pentru a porni un astfel de business
16 Aprilie 2021
Directorul Aeroportului „Mihail Kogălniceanu”, Bogdan Artagea: „Am fost nevoiţi să anulăm toate cele patru curse cu Turkish Airlines”
13 Aprilie 2021
Comisia Europeană a aprobat joi înscrierea produsului românesc „Caşcaval de Săveni” în registrul produselor „Indicaţie Geografică Protejată” (IGP), informează Executivul comunitar într-un comunicat de presă. România are şase produse înregistrate pe sisteme de calitate europeană, din care cinci cu IGP, Magiun de prune Topoloveni, Salam de Sibiu, Novac afumat din Ţara Bârsei, scrumbia de Dunăre afumată şi Cârnaţii de Pleşcoi. Produsul Telemea de Ibăneşti este înregistrat pe sistemul de calitate Denumire de Origine Protejată (DOP). „Caşcavalul de Săveni este o brânză maturată produsă în regiunea Botoşani. Produsul se distinge prin perioada lungă de maturare (60 de zile), care îi permite să dobândească o consistenţă omogenă precum şi o culoare mai pronunţată. Gustul are accente de miez de nucă, uşor amărui datorită fermentaţiei. Condiţiile climatice locale sunt favorabile dezvoltării păşunilor naturale bogate într-o floră diversificată contribuie la calitatea laptelui utilizat pentru producţia Caşcavalului de Săveni”, a transmis Comisia Europeană.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Joi, 22 Aprilie 2021
Joi, 22 Aprilie 2021
Joi, 22 Aprilie 2021
Joi, 22 Aprilie 2021
Joi, 22 Aprilie 2021
Joi, 22 Aprilie 2021
Joi, 22 Aprilie 2021
Joi, 22 Aprilie 2021
Joi, 22 Aprilie 2021
Joi, 22 Aprilie 2021
Joi, 22 Aprilie 2021
Joi, 22 Aprilie 2021