Al şaptelea produs românesc recunoscut şi protejat în UE

504
Al şaptelea produs românesc recunoscut şi protejat în UE - alsapteleaprodusromanesc-1619097734.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a aprobat joi înscrierea produsului românesc „Caşcaval de Săveni” în registrul produselor „Indicaţie Geografică Protejată” (IGP), informează Executivul comunitar într-un comunicat de presă. România are şase produse înregistrate pe sisteme de calitate europeană, din care cinci cu IGP, Magiun de prune Topoloveni, Salam de Sibiu, Novac afumat din Ţara Bârsei, scrumbia de Dunăre afumată şi Cârnaţii de Pleşcoi. Produsul Telemea de Ibăneşti este înregistrat pe sistemul de calitate Denumire de Origine Protejată (DOP). „Caşcavalul de Săveni este o brânză maturată produsă în regiunea Botoşani. Produsul se distinge prin perioada lungă de maturare (60 de zile), care îi permite să dobândească o consistenţă omogenă precum şi o culoare mai pronunţată. Gustul are accente de miez de nucă, uşor amărui datorită fermentaţiei. Condiţiile climatice locale sunt favorabile dezvoltării păşunilor naturale bogate într-o floră diversificată contribuie la calitatea laptelui utilizat pentru producţia Caşcavalului de Săveni”, a transmis Comisia Europeană.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5147 secunde