Ajutor de 119,422 milioane de euro pentru agricultorii din sectorul vegetal

185
Ajutor de 119,422 milioane de euro pentru agricultorii din sectorul vegetal - ajutor-1487341773.jpg

Articole de la același autor

Producătorii agricoli din sectorul vegetal vor beneficia de sprijin financiar pentru culturile amplasate pe teren arabil, pentru anul de plată 2016. Guvernul a stabilit cuantumul a stabilit cuantumul de 17,72035 euro/ha. Fondurile totale alocate sunt de 119,422 milioane de euro. De acest sprijin financiar vor beneficia circa 681.000 de producătorii agricoli din domeniul vegetal.


Beneficiarii plăților directe sunt: fermierii activi, fermierii persoane fizice și/sau persoane juridice care desfășoară o activitate agricolă în calitate de utilizatori ai suprafețelor de teren agricol și/sau deținători legali de animale, potrivit prevederilor legislației în vigoare. În categoria beneficiarilor de plăți se încadrează și unitățile de cercetare și producție, de învățământ din domeniul agricol, cooperative agricole de exploatare și gestionare a terenurilor agricole, silvice, piscicole și a efectivelor de animale, precum și grupurile de producători care desfășoară activitate agricolă.


Culturile amplasate pe teren arabil pentru care se acordă acest sprijin sunt: cereale (grâu comun, grâu dur, secară, orz, ovăz, porumb, sorg, orez, triticale, porumb dulce și alte cereale), culturi proteice (mazăre, fasole, bob, lupin, linte, alte leguminoase pentru boabe), plante industriale (floarea-soarelui, rapiță, soia convențională, in și cânepă pentru fibră, tutun, in pentru ulei, plante medicinale, alte plante industriale), rădăcinoase (sfeclă furajeră, sfeclă de zahăr), cartofi, legume, căpșuni, pepeni, flori și plante ornamentale, plante de nutreț, loturi semincere, alte culturi pe teren arabil inclusiv în sere și solarii.


Aplicarea măsurilor prevăzute în actul normativ va permite beneficiarilor plăților să-și elaboreze propriul plan de afaceri și program de dezvoltare pe termen scurt, în condițiile cunoașterii nivelului sumelor ce urmează să le primească. De asemenea, acordarea acestui ajutor național tranzitoriu asigură capital financiar necesar pentru derularea la timp a activităților specifice din agricultură.


Plățile se fac în lei, la cursul de schimb de 4,4537 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 30 septembrie 2016. Plățile directe și ajutoarele naționale tranzitorii se acordă potrivit prevederilor OUG nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăți care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020 și pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societățile agricole și alte forme de asociere în agricultură. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6187 secunde