Ajutoare de stat pentru capacitățile de cloud computing

287
Ajutoare de stat pentru capacitățile de cloud computing - ajutoaredestatpentrucapacitatile-1613759724.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a publicat un nou model orientativ privind ajutoarele de stat. Documentul vine în sprijinul statelor membre, la fundamentarea planurilor naționale de redresare și reziliență.

Fiecare plan național va trebui să aloce minimum 20% din cheltuieli pentru sprijinirea tranziției digitale. Investițiile în capacități de tip cloud și edge sunt esențiale pentru a consolida performanța inovatoare a Europei în ceea ce privește dezvoltarea și implementarea următoarei generații de prelucrare a datelor. Astfel de investiții vor contribui la atingerea obiectivului de dublare a ponderii companiilor din UE care utilizează servicii avansate de cloud computing și volume mari de date până în 2025 și vor contribui la realizarea strategiei europene privind datele. În plus, tehnologiile digitale vor fi esențiale pentru atingerea obiectivelor de durabilitate ale Pactului verde.

În acest context, investițiile în cloud și edge computing pot contribui la accelerarea și maximizarea impactului politicilor de combatere a schimbărilor climatice și de protecție a mediului.

Conform modelului orientativ, proiectele privind capacitățile de tip cloud și edge pentru care se acordă ajutoare de stat pot, de exemplu, să se axeze pe cercetare, dezvoltare și inovare, pe protecția mediului, pe eficiența energetică, pe sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii, a întreprinderilor nou-înființate și pe dezvoltarea regională.

Prin cloud computing se înțelege furnizarea de servicii de calcul - inclusiv servere, stocare, baze de date, rețele, software, analize și informații - pe internet („cloud”). 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.454 secunde