Ajutoare de stat în valoare totală de 750 milioane de euro, pentru investiții strategice

406
Ajutoare de stat în valoare totală de 750 milioane de euro, pentru investiții strategice - ajutoaredestatinvaloaretotalade7-1622373029.jpg

Articole de la același autor

Investițiile strategice pentru noi activități economice vor fi stimulate prin ajutoare de stat în valoare de cel puțin 500 milioane lei (aproximativ 100 milioane de euro) fiecare, se arată într-un proiect de hotărâre de guvern pus în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor.

Pot fi finanțate investițiile inițiale cu cheltuieli eligibile în valoare de cel puțin 500 milioane lei, constând în demararea unei unități noi sau diversificarea unei unități, în sectoarele economice care implică realizarea de produse cu valoare adăugată mare, cum sunt: fabricarea calculatoarelor și a produselor electronice și optice, fabricarea de aeronave și nave spațiale, fabricarea autovehiculelor de transport rutier, aparate și instrumente medicale și stomatologice etc.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de sume nerambursabile. Schema de ajutor de stat va fi implementată de Ministerul Finanțelor și va beneficia de un buget total de 3.750 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 750 milioane de euro. Bugetul mediu anual al schemei este de 750 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 150 milioane de euro. Acordurile de finanțare vor fi emise în perioada 2021-2025, iar plata ajutorului de stat se va realiza în intervalul 2022-2030.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3055 secunde