Agricultorii mai au de așteptat. Seceta nu se dă plecată din Dobrogea

282
Agricultorii mai au de așteptat. Seceta nu se dă plecată din Dobrogea - rtemagicc6secetashutterstock6060-1349725426.jpg
Majoritatea fermierilor constănțeni așteaptă cu mare nerăbdare să înceapă ploile. Informarea Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) privind intensitatea fenomenului de secetă arată ca la data de 8 octombrie conținutul de apă în stratul de sol 0 - 20 cm (ogor) prezintă valori scăzute și deosebit de scăzute, seceta pedologică fiind în continuare prezentă în cea mai mare parte a zonelor agricole, inclusiv în Dobrogea.


Rezerva de umiditate din sol se situează în limite satisfăcătoare doar pe unele areale din Muntenia, Transilvania, local în estul și vestul Moldovei, dar și în estul Maramureșului.
Nici veștile date ieri de ANM nu sunt chiar foarte bune. În intervalul 9 - 15 octombrie prognoza meteorologică estimează ploi pe arii relativ extinse în ultimele zile ale intervalului, dar în general slabe cantitativ. În aceste condiții, în stratul de sol 0 - 20 cm (ogor), seceta pedologică cu diferite grade de intensitate (extremă, puternică și moderată) se va menține în zonele agricole din sud-estul țării. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 18 Septembrie 2012
Stire din Economie : Dobrogea, în continuare sub secetă
Pagina a fost generata in 0.4563 secunde