Agenții economici pot solicita avizul de forță majoră

195
Agenții economici pot solicita  avizul de forță majoră - agentiieconomicipotsolicita-1484060194.jpg

Articole de la același autor

Având în vedere avertizările meteorologice și codurile instituite pe raza județului Constanța, începând cu data de 6 ianuarie 2017 și până în prezent, precum și fenomenele meteorologice extreme ce au afectat activitatea multor agenți economici, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța le reamintește firmelor constănțene că au posibilitatea solicitării unui aviz de forță majoră, menit să exonereze de răspundere contractuală partea care invocă evenimentul de forță majoră și care nu și-a îndeplinit sau nu-și poate îndeplini, total sau parțial, obligațiile asumate prin contract, față de partenerul contractual. 


CCINA are atribuția exclusivă de a aviza cazurile de forță majoră, în raza județului Constanța. Până la acest moment, s-au înregistrat numeroase solicitări, primite din partea agenților economici. 


Deosebit de important este ca agenții economici afectați de evenimentul de forță majoră să notifice partenerilor contractuali existența forței majore, ce împiedică executarea totală sau parțială a obligațiilor contractuale, în termenul stipulat în contract sau, în absența unei astfel de prevederi, într-un termen rezonabil de la declanșarea forței majore, urmând ca ulterior să prezinte avizul de forță majoră eliberat de CCINA Constanța. 


Pentru consultanță, în ceea ce privește documentația necesară, cei interesați pot contacta Direcția Juridică și Arbitraj din cadrul CCINA Constanța, tel: 0241.619854, fax: 0241.619454, e-mail: [email protected]


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9498 secunde