Anunț important:

Agenții economici constănțeni pot activa clauza de forță majoră

385
Agenții economici constănțeni pot activa clauza de forță majoră - agentiieconomici-1390838552.jpg

Articole recomandate

r Societățile comerciale trebuie să depună o solicitare în acest sens la CCINA Constanța, singura autoritate competentă în acest domeniu 


Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța anunță toți agenții economici interesați că pot solicita activarea clauzei de forță majoră.
"Având în vedere faptul că porturile maritime au fost închise, fiind suspendate toate manevrele și operațiunile de încărcare/des-cărcare, precum și din cauza mă-surilor de restricționare/închidere a traficului rutier și feroviar, în perioada 25 ianuarie - 27 ianuarie 2014, informăm agenții economici afectați de acest eveniment, că, în vederea activării clauzei de forță majoră, pot solicita Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, eliberarea avizelor ce atestă evenimentul generator de forță majoră", anunță reprezentanții CCINA Constanța.
 Rolul acestor avize este de a exonera de răspundere contractuală partea care invocă eveni-mentul de forță majoră, din cauza căruia s-a aflat în imposibilitate fortuită de a-și îndeplini, total sau parțial, ori a înregistrat întârzieri în executarea obligațiilor asumate prin contractele aflate în derulare.
"Reamintim că, potrivit reglementărilor legale, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agri-cultură are competența exclusivă de a aviza cazurile de forță majoră, pe raza județului Constanța", au mai precizat reprezentanții Camerei.
Aceste avize pot fi solicitate Direcției Juridice și Arbitraj din cadrul CCINA Constanța: tel: 0241.619854, ruxandra.serescu@ ccina.ro; [email protected]




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 02 Noiembrie 2013
Stire din Economie : S-a deschis Târgul de Vacanțe!
Pagina a fost generata in 0.3408 secunde