Administratorii de la Tohan și Carfil și-au pierdut sinecurile

210
Administratorii de la Tohan și Carfil și-au pierdut sinecurile - administratoriidelatohansicarfil-1627476298.jpg

Articole de la același autor

Administratorii speciali pentru privatizarea societăților producătoare de tehnică militară Tohan și Carfil au fost eliberați din funcții. Decizia a fost luată de ministrul Economiei, Claudiu Năsui, care a precizat că aceștia aveau un salariu lunar de aproximativ 9.000 de lei, în condițiile în care ambele companii de stat înregistrează pierderi.

Teoretic, administratorii speciali ar fi trebuit să pregătească companiile de stat pentru privatizare, însă, în practică, n-au făcut nimic. „Dimpotrivă, își iau bani atât timp cât compania nu este privatizată", a declarat ministrul.

Cazul companiilor Tohan și Carfil nu este singular. Zeci de reprezentanți ai statului în consiliile de administrație ale societăților comerciale în care statul este acționar unic sau majoritar câștigă indemnizații frumoase fără să facă nimic. Multe dintre aceste consilii de administrație au între cinci și șapte membri, iar unele personaje reprezintă statul român în trei, patru sau mai multe consilii de administrație. Până în prezent, niciun administrator nu a dat socoteală pentru dezastrul din numeroase companii cu capital de stat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6286 secunde