Administrațiile locale, sub lupa Consiliului Concurenței

175
Administrațiile locale, sub lupa Consiliului Concurenței - administratiilelocalesublupacons-1634567355.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Concurenței efectuează un studiu care vizează administrațiile publice locale. Este analizat impactul procedurilor de autorizare a activităților de comercializare în zonele publice asupra concurenței.

Autoritatea de concurență vrea să afle în ce măsură condițiile impuse pentru de administrațiile locale, respectând planurile de urbanism și regulamentele, pot constitui bariere în calea concurenței, prin restricționarea accesului operatorilor economici.

„Este important să se facă diferența între reglementările esențiale în asigurarea calității produselor și serviciilor și cele care pot restricționa dezvoltarea pieței și, implicit, pot afecta interesele consumatorilor”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

În acest context, Consiliul Concurenței invită operatorii economici să își prezinte punctul de vedere în ceea ce privește dificultățile întâmpinate în contextul demersurilor de autorizare de către primării a unei activități de comercializare în zone publice.

În cadrul studiului, autoritatea de concurență poate solicita informații și documente tuturor operatorilor implicați, dar și opinii ale autorităților publice cu atribuții în domeniile respective.

Conform legii, Consiliul Concurenței poate efectua studii privind domeniul său de activitate, furnizând Guvernului, publicului și organizațiilor internaționale specializate informații privind această activitate. Acest tip de instrument nu vizează încălcări ale legislației din domeniul concurenței, ci eventuale recomandări de modificare a prevederilor legale, în situația în care sunt considerate restrictive.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2226 secunde