Acțiunile Transgaz valorează cu 55% mai mult decât acum un deceniu

106
Acțiunile Transgaz valorează cu 55% mai mult decât acum un deceniu - actiunitransgazvaloare-1517936591.jpg

Articole de la același autor

"Compania Transgaz, la care acționar majoritar este statul român, valorează acum aproape 5 miliarde de lei, cu 55% mai mult în urmă cu 10 ani. Transgaz ilustrează concret modul în care statul își poate majora avuția prin listarea pe bursă a companiilor din portofoliu," a spus Adrian Tănase, CEO al BVB.


Vicepremierul Viorel Ștefan a subliniat, de asemenea, importanța listării companiilor. "Listarea la bursă reprezintă pentru orice companie o importantă alternativă de finanțare, un mecanism eficient de transparență și raportare, un vot de încredere dat managementului companiei pentru a demonstra capacitatea acestui de a performa. Îi doresc acțiunii TGN încă un deceniu de performanță," a susținut Ștefan, la evenimentul în care Transgaz a celebrat 10 ani de prezență la BVB.
Nu doar statul a avut de câștigat din creșterea prețului acțiunilor, ci și investitorii care au cumpărat acțiuni. "Dacă luăm în calcul și dividendele, cine ar fi cumpărat acțiuni Transgaz în 2008, în momentul listării, ar fi avut azi un randament total de
peste 140%. Dacă investitorii ar fi ales să reinvestească dividendele obținute în acțiuni TGN, randamentul obținut astăzi ar fi fost de 290%," a adăugat Tănase.


"Acțiunea TGN este una de portofoliu, extrem de atractivă datorită obiectului de activitate și poziției deținute de companie pe piața energetică, profilului financiar robust și capacității Transgaz de a genera venituri stabile și predictibile, precum și politicii atractive de dividende," a completat Sterian.
Valoarea dividendelor cuvenite acționarilor TGN a depășit 545 milioane de lei în anul financiar 2016, dividendul brut pe acțiune ajungând la 46,33 de lei, fiind de aproape cinci ori mai mare față de 2007, anul dinaintea listării companiei la BVB.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.75 secunde