€ 4.732
£ 5.2698
$ 4.195

Mai multe ştiri online:

Acțiune de salvare a puietului de pește în județul Giurgiu

Ştire online publicată Vineri, 27 Iulie 2018. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură și Asociația Pescarilor Profesioniști „Abramis 2003” Giurgiu au desfășurat în această perioadă o acțiune de salvare a puietului de pește din habitatul piscicol natural Dunărica (braț Smârda) din județul Giurgiu.


Această acțiune a fost pregătită cu circa două săptămâni înainte de desfășurarea sa propriu-zisă, când, prin efortul comun al pescarilor comerciali din Asociația Pescarilor Profesioniști „Abramis 2003’”, s-a reușit deversarea a circa 15 tone puiet de pește direct în Brațul Ara al Dunării, cu apa de evacuare din Dunărica în urma realizării unei breșe de evacuare.


Totodată, în aceeași zi, s-au pescuit cu năvodul în 6 toane succesive circa 1.000 kg puiet de pește care au fost transportate cu ambarcațiuni cu motor în brațul Ara.


Puietul de pește salvat și repopulat în Brațul Ara al Dunării provenea din speciile caras, crap, roșioară, știucă, șalău și avat.


La această acțiune au participat 38 pescari comerciali din Asociația ,,Abramis 2003”, dotați cu un năvod și cinci ambarcațiuni de pescuit comercial.


Aceasta este prima acțiune de salvare a puietului de pește realizată de Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură și pescarii comerciali din Giurgiu.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8306 secunde