Acțiune de protest sindical la sediul Companiei Constanța South Container Terminal

846
Acțiune de protest sindical la sediul Companiei Constanța South Container Terminal - actiunedeprotestsindicallasediul-1600094919.jpg

Articole de la același autor

Sindicatul Uniport Constanța, afiliat la Confederația Națională Sindicală „Cartel Alfa”, organizează astăzi, 15 septembrie 2020, o acțiune de protest la poarta Companiei Constanța South Container Terminal (CSCT).

Sindicaliștii își exprimă dezaprobarea față de decizia conducerii unității de a concedia trei operatori de pe macaralele portal de cheu, în frunte cu Pavel Nicolae - liderul unuia dintre cele două sindicate din terminalul de containere.

Sindicaliștii sunt indignați că oameni bine pregătiți, cu mare experiență profesională și devotați întreprinderii, care și-au sacrificat sănătatea muncind în program prelungit, pentru ca societatea să își poată duce la bun sfârșit contractele și să obțină profit, sunt aruncați pe drumuri. Ei consideră că decizia conducerii unității are la bază alte motive decât cele oficiale, apreciind că ținta reală a acestei măsuri este, de fapt, liderul sindical Pavel Nicolae, ceilalți doi concediați fiind victime colaterale.

Totodată, Confederația Națională Sindicală „Cartel Alfa” va informa Federația Europeană a Lucrătorilor Portuari și Federația Internațională a Transportatorilor despre cazul de la Constanța și va solicita sprijinul comunității sindicale internaționale.

Un comunicat de ultimă oră al Uniunii Sindicale Teritoriale a Filialei Constanța „Cartel Alfa” precizează că acțiunea de protest se va desfășura în perioada de 15 – 17 septembrie 2020, în intervalul orar 12 – 14. La protest vor participa maximum 50 de persoane, membri ai sindicatelor afiliate la CNS „Cartel Alfa”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9969 secunde