Acord european privind apa de la robinet

239
Acord european privind apa de la robinet - acordeuropeanprivindapadelarobin-1607275716.jpg

Articole de la același autor

Deputații europeni au aprobat acordul referitor la directiva privind apa potabilă și au adoptat o rezoluție prin care se cere aplicarea corectă a legislației UE privind apa.

Noile reguli vor contribui la îmbunătățirea calității apei de la robinet, prin coborârea limitelor maxime pentru anumiți poluanți, cum ar fi plumbul și bacteriile dăunătoare. De asemenea, vor duce la diminuarea cantităților de deșeuri de plastic, încurajând utilizarea apei de la robinet. Acest lucru ar putea fi realizat prin furnizarea de apă gratuită în clădirile publice sau prin aplicarea unei taxe de serviciu redusă și pentru clienții restaurantelor, cantinelor și ai serviciilor de catering.

Se solicită statelor membre să reducă utilizarea îngrășămintelor și a pesticidelor și să integreze acest obiectiv în planurile strategice naționale aferente politicii agricole a UE. În plus – se arată în rezoluție - vor fi necesare acțiuni suplimentare în ceea ce privește substanțele chimice și poluanții, politicile de tarifare a apei, hidroenergia și tratarea apelor uzate urbane.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0912 secunde