€ 4.7612
£ 5.3976
$ 4.256

Mai multe ştiri online:

Acord de cooperare între CCIR și Tunisia

Ştire online publicată Sâmbătă, 13 Aprilie 2019. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), în parteneriat cu Ambasada Republicii Tunisia în România, a organizat joi, 11 aprilie 2019, Forumul de Afaceri România – Tunisia, în vederea întăririi relațiilor economice bilaterale dintre cele două state. Delegația oamenilor de afaceri tunisieni a fost condusă de Hatem Ferjani, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe din Republica Tunisia. 


În cadrul evenimentului a fost semnat un Memorandum de înțelegere între Camera de Comerț și Industrie a României și Uniunea Tunisiană a Industriei, Comerțului și Artizanatului - UTICA, în prezența oficialilor guvernamentali români și tunisieni.
 „În 2019, se împlinesc 55 de ani relații economice între România și Tunisia, timp în care schimburile economice dintre cele două state au crescut în mod constant. Sunt convins că există un potențial enorm pentru ca aceste relații să se dezvolte și mai mult. În 1995, Tunisia a încheiat un parteneriat economic cu Uniunea Europeană, parteneriat pe care se bazează și relația cu România. În plus, Tunisia poate să devină un hub pentru companiile românești care își doresc să exporte în Africa servicii, bunuri sau know-how. Totodată, România și Tunisia se pot extinde împreună, în cadrul unui parteneriat, pe piețele din Europa de Est, Africa și Orientul Mijlociu”, a declarat Hatem Ferjani, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe din Republica Tunisia.


Volumul schimburilor comerciale bilaterale România – Tunisia a înregistrat, la sfârșitul anului trecut, valoarea de 215 milioane euro, potrivit datelor oferite de ONRC. În România activează un număr de 588 companii tunisiene, cu o valoare totala a capitalului social subscris de 4, 48 milioane euro.


Camera de Comerț și Industrie a României a semnat un acord de cooperare cu Camera de Comerț și Industrie din Tunisia și un acord cu Uniunea Tunisiană a Industriei, Comerțului și Artizanatului-UTICA, în 2003.  


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 20 mai Foto : Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București 37465 vizite, 0 comentarii Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București
Actual
ieri, ora 11:35 Foto : Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță 2167 vizite, 0 comentarii Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță
Politică
marti, 21 mai Foto : UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova 1920 vizite, 0 comentarii UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7222 secunde