Mai multe ştiri online:

A scăpat din ghearele "criminalilor nigerieni"! Marinarul român răpit va fi repatriat

Ştire online publicată Luni, 29 Octombrie 2018. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Sindicatul Liber al Navigatorilor a transmis un comunicat de presă prin care salută eliberarea tuturor celor 12 navigatori capturați de pirații nigerieni pe data de 22 septembrie 2018. În prezent, navigatorii sunt investigați medical și vor fi repatriați.

„Compania le va acorda tot suportul necesar în perioada următoare pentru ca aceștia să poată trece peste traumele psihice suferite în timpul cât au fost reținuți de banda de criminali nigerieni” - a transmis societatea Massoel Shipping.

Printre navigatorii eliberați se află și un român.

„Reamintim că în zona golfului Guineea, în acest an, au crescut în intensitate atacurile unor grupări anti guvernamentale nigeriene împotriva navelor comerciale care tranzitează zona. Luptele din zona Deltei Nigerului pentru acapararea resurselor petroliere și a puterii politice sunt din ce în ce mai intense, iar navigatorii și lucrătorii din zonă sunt deseori victime ale acestor lupte. SLN se alătură tuturor sindicatelor la nivel global care fac apel către comunitatea internațională să fie mai activă în aceste zone, pentru a apăra liniile comerciale și navele de transport și a acorda protecția necesară echipajelor de pe aceste nave”, se spune în mesajul SLN. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9797 secunde