A început protestul șoferilor!

669
În această dimineață a început, cel puțin teoretic, un nou protest al șoferilor. Pe rețelele de socializare, dar și prin intermediul e-mailului, circulă de la începutul anului un mesaj care încearcă să-i convingă pe românii care ajung des la pompa de alimentare că prețul plătit nu este deloc unul corect.
Cei care au pus în mișcare această acțiune propun tuturor șoferilor ca începând de astăzi să nu mai alimenteze nimeni de la cea mai importantă companie românească de petrol și gaze: "Este singura soluție de spargere a monopolului carburanților. Lovind într-unul singur, acesta va avea două soluții: să intre în faliment sau să scadă prețul, declanșând în acest fel concurența pe piață. (…)".
Inițiatorii acestui protest și-au propus inițial ca până astăzi mesajul să ajungă la cel puțin 100.000 de români, care mai apoi, speră ei, să țină cont de el. "Merită să încercăm! Nu e greu! Merită să dovedim că suntem o forță dacă suntem uniți", acesta este îndemnul protestatarilor.
Cum vor să convingă șoferii să li se alăture? Este simplu. Au căutat taxele incluse în benzină de la 1 ianuarie 2012: acciza - 467 euro/tonă, taxa de drum - 125 euro/tonă, taxa de solidaritate - 10 euro/tonă. Producătorul are prețul de aproximativ 370 euro/tonă. Astfel, rezultă un preț de 972 euro/tonă. Se adaugă TVA de 24%, așa că totalul este de 1.205,28 euro/tonă. Cum un litru de benzină este undeva la 1,205 euro, s-a ajuns la concluzia că producătorul încasează 370 euro/tonă, iar statul, undeva la 835 euro/tonă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4604 secunde