A început campania de informare privind primirea cererilor de plată pe suprafață

82
A început campania de informare privind primirea cererilor de plată pe suprafață - campanie-1393330819.jpg

Articole de la același autor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat că până pe 9 iunie se desfășoară Campania de informare privind primirea cererilor de plată pe suprafață, având sloganul "Ești fermier european. Depune la APIA cererea de sprijin! 2014 - anul tranziției către noua Politică Agricolă Comună".


Potrivit reprezentanților APIA, obiectivul general al campaniei îl reprezintă informarea fermierilor cu privire la fondurile europene și naționale destinate schemelor/măsurilor de sprijin pe suprafață în anul 2014, precum și la modalitatea de accesare a acestora.


Pe durata campaniei, centrele județene și locale ale Agenției vor organiza sesiuni de informare și instruire a fermierilor, respectiv a administrației agricole din primării, cu privire la perioada de depunere a cererilor de sprijin pentru plăți pe suprafață în anul 2014, modalitatea de completare a acestora, condițiile de eligibilitate impuse de legislația europeană și națională, tipurile de controale impuse de regulamentele europene, precum și la pachetele financiare care pot fi accesate în cadrul măsurilor de sprijin pe suprafață. 


Potrivit APIA, în cadrul sesiunilor de instruire se va acorda o atenție deosebită procedurii de completare electronică a declarației de suprafață și identificare, respectiv de schițare corectă, online, a parcelelor agricole. De asemenea, se va pune accent pe obligativitatea agricultorilor de a respecta normele de ecocondiționalitate pe toate suprafețele agricole utilizate. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4149 secunde