A fost recunoscută Ruta Cultural Turistică a Bisericilor de Lemn

118
A fost recunoscută Ruta Cultural Turistică a Bisericilor de Lemn - afostrecunoscutarutaculturalturi-1593098787.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Economiei, prin Serviciul Relații Internaționale și Afaceri Europene în Domeniul Turismului, a creat un sistem voluntar de recunoaștere a rutelor cultural turistice, dezvoltate de organizațiile de turism sau de autoritățile publice locale. Astfel, pe data de 23 iunie 2020, a fost recunoscută Ruta Cultural Turistică a Bisericilor de Lemn din județul Bihor.

Această rută poate fi descrisă ca o călătorie în timp, de-a lungul a sute de ani de istorie. Ea scoate în evidență esența spiritului românesc comunitar și creativitatea artistică, regăsită în bagajul decorativ, pictural și conceptual.

În prezent, mai multe obiective turistice din țara noastră sunt incluse în opt rute culturale certificate de Consiliul Europei, respectiv: Ruta Transromanică, Ruta Moștenirii Evreiești, Ruta Cimitirelor Semnificative, Ruta Art Nouveau, Ruta Împăraților Romani și Dunăreană a Vinului, Ruta Culturală ITER VITIS, Ruta Culturală ATRIUM și Ruta Cortinei de Fier.

De asemenea, țara noastră face parte și din Ruta Istoriei Antice a României la Marea Neagră și Ruta Voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt în România și în Republica Moldova.

În prezent, sunt în proces de finalizare Ruta Națională a Orașelor și Stațiunilor Balneare Istorice și Ruta Națională a Vinului Românesc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7741 secunde