A fost lansat proiectul "Antreprenoriat - Soluție durabilă pentru ocupare"

236

Articole de la același autor

Camerele de comerț și industrie din România sunt deosebit de active și se implică în tot mai multe proiecte cu fonduri europene. Ieri, 15 martie 2018, un consorțiu format din Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Vrancea, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Galați și Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța a lansat proiectul "Antreprenoriat - Soluție durabilă pentru ocupare".

În cadrul conferinței găzduită de CCINA, s-a subliniat faptul că: "Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea antreprenoriatului prin îmbunătățirea competențelor și abilităților antreprenoriale și sprijinirea înființării și dezvoltării de noi firme, ca oportunitate pentru dezvoltare regională și creșterea gradului de ocupare în Regiunea Sud-Est".

Proiectul se va derula pe parcursul a trei ani, în perioada 16 ianuarie 2018 - 15 ianuarie 2021, și este co-finanțat de Uniunea Europeană, din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020. Valoarea lui se ridică la 13.132.649,21 lei, iar cea a co-finanțării UE este de 11.162.751,83 lei.

Printre cei ce au luat cuvântul s-au numărat: Dănuț Jugănaru - directorul general al CCINA, Victoria Aciobăniței - manager de proiect și Ludovic Fraico - coordonator activități.

În cadrul sesiunii de dezbateri s-a discutat despre: rolul formării în consolidarea competențelor și abilităților antreprenoriale; stimularea antreprenoriatului în perspectiva ocupării; importanța finanțării pentru un bun start antreprenorial; mentoratul și stagiile de practică în perspectiva susținerii și dezvoltării start-up-urilor; monitorizarea ca factor de dezvoltare și sustenabilitate; rolul camerelor de comerț în promovarea antreprenoriatului, a independenței economice și a parteneriatului internațional.

La eveniment au participat reprezentanți ai mediului de afaceri, ai instituțiilor publice locale, actori relevanți din domeniul formării, antreprenoriatului și angajării.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5247 secunde