A fost inaugurată stația de comprimare a gazelor naturale de la Jupa

232
A fost inaugurată stația de comprimare a gazelor naturale de la Jupa - afostinauguratastatiadecomprimar-1569964403.jpg

Articole de la același autor

Transgaz a inaugurat stația de comprimare a gazelor naturale de la Jupa, județul Caraș-Severin. Acesta este primul obiectiv de investiții din proiectul BRUA, realizat în comun de Bulgaria, România, Ungaria și Austria. BRUA se află pe lista proiectelor de interes comun ale Uniunii Europene. Investiția de la Jupa, prima dintr-o serie de trei stații de comprimare, a fost finalizată în circa un an și jumătate și înglobează cel mai înalt nivel de tehnicitate. 


Valoarea contractului de execuție pentru stația de la Jupa, fără mentenanță, este de 103,56 milioane lei, iar valoarea celor două unități de comprimare instalate în Jupa este de 12,6 milioane euro. 


Sistemul BRUA are drept obiectiv asigurarea accesului la noi surse de gaze, precum și facilitarea transportului de gaz caspic către piețele din Europa Centrală și de Est. El asigură capacități de transport bidirecțional de 1,5 miliarde metri cubi pe an în sau din direcția Bulgaria și 4,4 miliarde metri cubi pe an în sau din direcția Ungaria. 


Faza I a proiectului BRUA constă în realizarea mai multor obiective, și anume: o conductă în lungime de 479 km, precum și trei stații de comprimare gaze naturale, la Podișor, Bibești și Jupa, fiecare stație fiind echipată cu două agregate de comprimare, unul în funcțiune și unul de rezervă, cu posibilitatea de asigurare a fluxului bidirecțional de gaze. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4402 secunde