A fost inaugurat Forumul de coordonare maritimă din Golful Guineea

148
A fost inaugurat Forumul de coordonare maritimă din Golful Guineea - afostinauguratforumuldecoordonar-1627223059.jpg

Articole de la același autor

Vorbind la reuniunea inaugurală a Forumului de coordonare maritimă din Golful Guineea, secretarul general al Organizației Maritime Internaționale, Kitak Lim, a salutat lansarea noului cadru de colaborare pentru combaterea fenomenului pirateriei din această zonă.

La eveniment au participat reprezentanți ai forțelor navale ale stator din regiune, precum și mai multe puteri navale din afara acesteia. Industria shipping-ului a fost reprezentată de organizațiile: BIMCO, ICS, INTERCARGO, INTERTANKO și forumul marin al industriei petroliere OCIMF.

„Securitatea din Golful Guineea rămâne în fruntea priorităților IMO - a spus Kitak Lim. Transportul internațional suferă. Pirateria și jaful armat continuă să afecteze economia și comerțul. Această situație durează de câțiva ani, iar aceste acte ilegale trebuie oprite. Acum este momentul să facem progrese reale.”

Guy Platten, secretar general al ICS, a recunoscut eforturile depuse de statele de coastă regionale și a solicitat ca mai multe active militare neregionale să fie desfășurate în regiune: „Statele de coastă regionale sunt pe drumul cel bun, consolidându-și forțele de ordine, procesele judiciare și capacitățile militare pentru a stabili securitatea maritimă în apele lor, iar printre acestea, proiectul Deep Blue din Nigeria este notabil. Este de departe cel mai ambițios și promițător proiect din regiune chiar acum și are potențialul de a schimba jocul în lupta împotriva pirateriei. Mai mult, am văzut o prezență militară neregională, care a asistat navele atacate de pirați, în cooperare cu statele regionale. Desfășurări precum cele ale marinei italiene au demonstrat în mod clar potențialul uriaș pe care aceste nave îl au pentru a face diferența atunci când acționează în conformitate cu drepturile acordate de convenția UNCLOS”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7738 secunde