A fost aprobată majorarea diferențiată a salariului minim pe economie

427
A fost aprobată majorarea diferențiată  a salariului minim pe economie - afostaprobatamajorareadiferentia-1544195883.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a aprobat hotărârea de majorare a salariului minim brut la 2.080 de lei, respectiv 2.350 de lei, pentru angajații cu studii superioare și cu un an vechime în domeniul acestor studii. Măsura se aplică începând cu data de 1 ianuarie 2019. Majorarea salariului de bază minim brut pe țară, garantat în plată la 2.080 de lei, reprezintă o creștere de 9,47%, iar nivelul de 2.350 de lei, aplicat pentru personalul cu studii superioare și o vechime în muncă de cel puțin 1 an, reprezintă o creștere de 23,68%. "Așadar, ne îndeplinim angajamentul de majorare a veniturilor populației și vreau să subliniez cu această ocazie că salariile din sistemul bugetar vor continua să crească, potrivit Legii salarizării unitare, adoptate de Parlament", a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Măsura este criticată de patronate, întrucât majorarea se face fără consultarea partenerilor sociali și fără să se țină cont de capacitatea agenților economici, în special a microîntreprinderilor și micilor întreprinderi de a susține creșterea.

De la modificarea Legii dialogului social în 2011 și desființarea negocierilor colective la nivel național și de ramură, stabilirea salariului minim pe economie a fost transformată dintr-un instrument economic într-unul politic, de câștigare a voturilor.

Alianța guvernamentală PSD – ALDE, aflată în cădere liberă în sondaje, dorește să se mențină la putere prin măsuri populiste, cu riscul de a pune în pericol existența a zeci de mii de întreprinderi mici și mijlocii, precum și a sute de mii de locuri de muncă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Decembrie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.3478 secunde