92% din bugetul Ministerului Economiei va fi cheltuit în sprijinul sectorului privat

120
92% din bugetul Ministerului Economiei va fi cheltuit în sprijinul sectorului privat - bugetulministeruluieconomieivafi-1614885569.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului are alocat pentru anul 2021 un buget de aproape două ori mai mare decât anul trecut, creditele bugetare aprobate totalizând 6,6 miliarde de lei. 92% din acest buget va fi folosit pentru ajutoare acordate sectorului privat, afectat de măsurile impuse de stat pentru controlul pandemiei COVID 19.

Ministerul va administra anul acesta mai multe programe de ajutor pentru economie. Potrivit Legii bugetului, unul dintre ele este programul pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, structuri de cazare, structuri de alimentație și agenții de turism, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID-19.

Ministerul continuă măsurile de ajutor din programul de granturi pentru IMM. Pe lângă Măsura 1, care vizează microgranturile (ajutoare de stat de câte 2.000 de euro pentru microîntreprinderi), și Măsura 2, granturi pentru capital de lucru, va fi operaționalizată și Măsura 3, granturi pentru investiții, blocată momentan până la remedierea unor probleme apărute la modul de selecție a firmelor solicitante.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4816 secunde