50.000 de euro, suma minimă pentru deschiderea unei discoteci, în Constanța

3519
Clubul de noapte poate constitui o afacere profitabila pe termen lung, numai dacă este investită o sumă de bani considerabilă la început și dacă investitorul este o persoană creativă. Noutatea și nu în ultimul rând snobismul românului pot constitui surse de venit substanțiale.
Cheltuielile necesare în faza inițială pentru amenajarea unei discoteci sunt următoarele: chiria pentru o locație centrală de 200 – 300 mp, de cel puțin 2.000 de euro pe lună, cheltuielile pentru amenajările interioare și exterioare - 15.000 de euro, instalațiile de sonorizare și lumini pentru animarea spațiul - aproximativ 15.000 de euro. Angajații, personalul de securitate, precum și DJ-ul sunt alte surse importante de cheltuieli.
O altă investiție ce trebuie făcută constă în promovarea clubului de noapte și publicitate, fără de care nu afacerea nu ar putea exista. În total, investitorul trebuie să plătească o sumă minimă de 50.000 de euro pentru a-și deschide afacerea. Suma crește de la o zonă la alta și în funcție de nivelul concurenței.
Principala sursă de venit rămâne consumația realizată de clienți. Într-o seară de week-end, discoteca poate aduna un venit total de cel puțin 5.000-6.000 de euro.
În Constanța există puține locații unde clientul nu este nevoit să plătească intrarea ce costă între 10 lei, la cluburile de noapte "mai modeste" și 30 de lei (chiar mai mult atunci când sunt evenimente și invitați speciali din străinătate), pentru cele "trendy". De asemenea există la fel de puține locuri de distracție ce dau bonuri de consumație obligatorie la intrare în locul taxei tradiționale. Cu acestea, discoteca se asigură că fiecare client va consuma un minim pe perioada șederii sale în spațiul destinat distracției.
Pe timpul petrecerii, băuturile alcoolice sunt preferate celor răcoritoare sau energizante. Cea mai vândută băutură rămâne berea. Indiferent de vârstă, berea este servită aproape instant. Prețul variază între 5 și 15 până la 20 lei pentru o sticlă de 333 ml, depinzând de club și brand-ul berii. Desigur, dacă clientul vrea rezervare la o masă, prețul este mult mai mare. De cele mai multe ori, consumația minimă obligatorie la o masă este o sticlă de whisky ce costă cel puțin 150 lei în locațiile de noapte ale Constanței. Shot-urile de tequila sau un pahar cu 50 ml de whisky sau vodka costă cel puțin 10-15 lei.
Și cei ce nu preferă băuturile alcoolice, trebuie să vină pregătiți. O apă minerală la 500 ml costă în medie 5 lei, la fel ca și băuturile răcoritoare servite la cutie, la 333 ml.
Energizantele, pe de altă parte, au un preț de cel puțin 10 - 12 lei, cutia de 250 ml.
În toate cazurile de mai sus, adaosul comercial este de cel puțin 100%. Berea poate fi cumpărată en-gros la 1,7-2 lei până la 6-7 lei sticla, neincluzând aici alte discount-uri cu privire la cantitate sau bonitatea clientului. De asemenea, băuturile răcori-toare sau apa minerală costă 1,5 – 2 lei cutia, în hypermarketuri.
Cei mai petrecăreți sunt cei ce fac parte din grupul studenților, cu o medie de vârstă de la 22-23 de ani, aceștia fiind și cei ce consumă cel mai mult, de regulă cel puțin 100-200 de lei pe seară. Există și clienți fideli din rândul acestora, ce au rezervat în fiecare week-end masă în și ce au o comandă identică de fiecare dată când își petrec noaptea în clubul de noapte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.65 secunde