45.000 de navigatori așteaptă prelungirea valabilității carnetului de marinar de la doi la cinci ani

2895
45.000 de navigatori așteaptă prelungirea valabilității carnetului de marinar de la doi la cinci ani - 45000denavigatoriasteaptaprelung-1624382265.jpg

Articole de la același autor

Sindicatul Liber al Navigatorilor a întreprins o serie de demersuri, încă din anul 2017, pentru prelungirea valabilității carnetului de marinar de la doi la cinci ani, iar operațiunea de prelungire să nu mai fie condiționată de vizita medicală, a declarat, pentru cotidianul „Cuget Liber”, Adrian Mihălcioiu - președintele SLN și șef al Inspectoratului ITF România.

„Carnetul de marinar nu mai este ceea ce era pe timpul regimului comunist, un document care îți dădea dreptul să ieși din țară. În prezent, el atestă profesia de navigator și funcția de la bord, neavând nicio legătură cu vizita medicală sau cu altceva”, a explicat Mihălcioiu.

După numeroase discuții, în sfârșit Autoritatea Navală Română i-a transmis sindicatului un punct de vedere pozitiv cu privire la această solicitare, punct de vedere care a fost înaintat și Ministerului Transporturilor.

„Ministerul a primit întreaga documentație, inclusiv proiectul hotărârii de guvern, dar de trei luni nu a luat nicio hotărâre. Așteptăm să înainteze Guvernului, cât mai repede, proiectul de act normativ”, a spus liderul SLN.

Câți navigatori ar putea beneficia de prelungirea valabilității carnetului de marinar? În evidențele Autorității Navale Române erau înregistrați 45.108 de navigatori cu documente valabile la data de 30 iulie 2019. În plus erau eliberate 39.500 de carnete de marinar, 3.567 de carnete de marinar pentru funcții auxiliare și 8.766 de carnete de serviciu.

Din total, 68,47%, respectiv 30.885 de navigatori sunt atestați pentru sectorul maritim, iar 31,53%, adică 14.223 de navigatori, pentru cel fluvial. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4002 secunde